De Kijktips van Lavina Meijer

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Deze week kun je je hart ophalen aan Aziatische films, kunst en cultuur tijdens de 12de editie van CinemAsia Film Festival. In deze reeks Kijktips, vragen wij bekende Nederlanders welke films zij graag willen zien.

Lavinia Meijer is internationaal bekend als harpiste en treedt wereldwijd op in de mooiste zalen. Van de Carnegie Hall in NYC tot in de schitterende Philharmonie in Berlijn. Geboren in Zuid-Korea en geadopteerd als 2-jarige heeft Lavinia een speciale connectie met Azië. Speciaal voor CinemAsia heeft ze deze 3 tips!

1. An Elephant Sitting Still
“Bij het zien van de preview werd ik gelijk getrokken door de intense beelden en persoonlijke zoektocht van de personages, vanuit een gevoel van eenzaamheid op zoek naar verbinding.”

2. Baby
“Dit verhaal spreekt mij aan door mijn adoptieachtergrond en interesse in het één-kind beleid wat lang in China gold, met nu de omwenteling naar zoveel mogelijk kinderen krijgen om de vergrijzing tegen te gaan. Overleven op persoonlijk en landelijk niveau.”

3. Cities of Last Things
“Een plaats die in meerdere tijdsperiodes wordt getoond en een puzzel die gaandeweg steeds meer van het verbindende geheel ontrafelt, fascineren me. Het lijkt me een boeiende film die zich afspeelt in een nooit ‘slapende’ plek.”

 

meer kijktips