De Kijktips van Norbert ter Hall

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Deze week kun je je hart ophalen aan Aziatische films, kunst en cultuur tijdens de 12de editie van CinemAsia Film Festival. In deze reeks Kijktips, vragen wij bekende Nederlanders welke films zij graag willen zien.

Norbert ter Hall is regisseur en scenarist en woonachtig in Amsterdam. Amsterdam, de stad in al zijn diversiteit vormt de inspiratiebron voor zijn recente serie A’DAM – E.V.A., waar diversiteit een onbewuste bewuste rol speelde.

“Elk jaar opent het CinemAsia festival de schatkamers van de Aziatische film. Het is haast onmogelijk te kiezen maar als het echt moet dan deze drie”:

 

Elephant sitting still
Ik zag dit onvergetelijk mooie, heftige, verontrustende, ontroerende meesterwerk in de eerste week van dit jaar en hij is nog steeds niet uit mn systeem. Een must see!

Wushu Orphan
Wushu Orphan speelt zich op het grootste vechtsportinternaat van China. Ruben Terlouw liet ons, in zijn laatste prachtige tv-serie, al kennismaken met dit soort scholen. Nu is er deze film en de trailer belooft een visueel spektakel .

Baby
Het is fascinerend te zien hoe kritisch de hedendaagse Chinese film is/kan zijn over de maatschappij. De film “baby” maakt op indringende wijze de gevolgen één-kind-politiek voelbaar.

meer kijktips