Maak kennis met onze twee nieuwe FilmLAB producers

In , Updates by Kin

CinemAsia FilmLAB slaat een nieuwe richting in! Met het benoemen van twee nieuwe FilmLAB producers, Genny van ‘t Veer en Waylon D’Mello, zet FilmLAB haar succes voort met een nieuwe werkwijze. Lees meer over deze nieuwe aanpak op Inschrijving 2018.

Genny’s rol in FilmLAB is executive producer. Waylon’s rol is creative producer. Samen met FilmLAB Coördinator Martijn van Veen, hebben zij de nieuwe inschrijving voor 2018 opgezet. De komende periode zullen ze zes filmmakers selecteren en samen met geselecteerde scenario schrijvers en cinematografen produceren zij zes korte films die niet langer duren dan 6 minuten. Deze verhalen worden in een framewerk van een omnibus of web-series geplaatst en zal tijdens de 11de editie van CinemAsia Film Festival in première gaan.

Genny van ’t Veer 

Genny van ’t Veer (1987) heeft Theater-, Film en Televisie wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft vanaf het begin geëxperimenteerd met korte films. Met het volgen van verschillende cursussen en stages, heeft ze ervaring op gedaan in film productie en film financiering. Dit leidde tot een stageplek als assistent producer bij Conijn Film waar ze heeft gewerkt aan de fondsenaanvraag voor projecten zoals “A Family Affair” (openingsfilm IDFA 2015). In die periode heeft ze ook haar eerste korte film “GOTTA” (regisseur: Sarah Veltmeyer) geproduceerd. Deze film heeft verschillende prijzen gewonnen en wordt nog steeds uitgenodigd om vertoond te worden in Nederland. De tweede short die ze heeft geproduceerd was tijdens CinemAsia FilmLab 2016, “GHOST” (regisseur: Abigail Prade), welke was geselecteerd voor Shortcutz Amsterdam. Na het produceren van haar derde short “Pitch” (regisseurs; Mirna Everhard en Ineke van der Hurk) welk onderdeel was van de officiële selectie Shortcutz Amsterdam 2017 en Rotterdam Open Doek 2017, is ze haar eigen filmbedrijf gestart, Wonderworld Film. Omdat het produceren van films en het helpen van getalenteerde filmmakers haar passie is, heeft ze besloten om FilmLAB producer te worden bij CinemAsia.

“Voor mij is het heel belangrijk dat Nederlands-Aziatische verhalen en personen te zien zijn op het grote scherm. Ik ben zelf half Aziatisch en half Nederlands en ken de misverstanden tussen twee culturen. Ik weet ook dat de verhalen van Aziatische filmmakers niet genoeg worden vertoond. En als we iets zien, is het vaak stereotyperend. Het is moeilijk voor Nederlands-Aziatische filmmakers om hun verhaal de wereld in te krijgen. Maar ik geloof dat deze verhalen een brug kunnen slaan tussen de Nederlandse en Aziatische culturen.” – Genny

Waylon D’Mello 

Na het behalen van zijn graad in Film en Media Cultuur, heeft Waylon verschillende banen gehad alvorens in de film industrie te belanden. Hij is van Indiaase oorsprong en zijn recente verhuizing naar Nederland was de aanstichter voor zijn carrière als filmmaker op de set van een Bollywood productie. Naast zijn werkzaamheden in de film industrie, werkt Waylon ook aan projecten voor advertentiebureaus.

“Voor iemand die voor het overgrote deel van zijn leven ver van zijn thuis leeft, geloof ik dat het werk van FilmLAB, een platform bieden aan de mensen die leven in een diaspora om hun verhaal te vertellen, van grote waarde is voor de Aziatische communities die in Nederland wonen.” – Waylon