This I Not What I Expected movie

Chinese Nieuw Jaar in Rotterdam – THIS IS NOT WHAT I EXPECTED

In Updates by Kin

THIS IS NOT WHAT I EXPECTED –《喜歡你》

China, Hong Kong | 2017 | 106 min| Comedy, Drama, Romance | Mandarin Chinese met Engelse ondertiteling
Regisseur: Derek Hui
Cast: Takeshi Kaneshiro (The Crossing I & II, Red Cliff I & II), Zhou Dongyu (Soul Mate, Breakup Buddies)

Donderdag 15 februari 2018 | 19:30 | KINO Rotterdam (Kino 4)

– Gebaseerd op de beroemde online roman A Long Time Coming van Lan Bai Se –

Lu Jin is een knappe, rijke hoteluitbater wiens drang naar perfectie alleen wordt geëvenaard door zijn smaak voor een verfijnde keuken. Wanneer hij de zaken controleert is hij niet tevreden met alles wat hij ziet en staat hij klaar om actie te ondernemen, totdat de flamboyante souschef Gu Shengnan de perfectie creëert met een uitstekende maaltijd. Nu worden ze bittere rivalen en stellen ze vast dat ze moeten samenwerken in de keuken…

 

MAANCAKE & JASMIJN

“Liefde voor je familieleden toon je in de keuken” Niet alleen binnen de Chinese cultuur maar bij vele andere Aziatische culturen! Na afloop van de vertoning van This I Not What I Expected presenteert ROSE stories hun nieuwste boek Maancake & Jasmijn van Maria Lam en Julie Ng. Een boek over culinaire Chinese  tradities, ode aan moeders en bijzondere familieverhalen.

 

Director’s profile

Derek HUI, geboren in Hong Kong in 1982, studeerde aan de School of Creative Media of the City University of Hong Kong. Hij maakte zijn debuut als film editor voor Peter Ho-sun CHAN’s The Warlords (2007). Vervolgens werkte hij samen met een aantal geprezen filmmakers, waaronder Teddy CHAN voor Bodyguards and Assasins (2009) en Kung Fu Killer (2014); Peter Ho-sun CHAN voor Wu Xia (2010) en Dearest (2014); CHEN Kaige voor Sacrifice (2010); Keanu Reeves voor Reeve’s regie-debut Man of Tai Chi (2013); Derek Tung-sing YEE voor I Am Somebody (2015) en Renny Harlin met Skiptrace (2016, met Jackie Chan in de hoofdrol). Zijn andere filmmontage werk, de komedie Goodbye Mr. Loser (2015) was een box-office “sleeper hit” die een omzet realiseerde van US$226 miljoen in China.

HUI was genomineerd voor Beste Film Editing bij de Hong Kong Film Awards en de Golden Horse Awards. Tot op heden is hij de jongste genomineerde in de categorie Best Film Editing in de geschiedenis van de Hong Kong Film Awards. HUI verdiende zijn derde Hong Kong Film Awards nominatie voor Beste Film Editing met Soul Mate (2016, geregisseerd door Derek Tsang). This is Not What I Expected! is zijn regiedebuut voor een feature film.

   

Tickets:

kinorotterdam.nl