Soul Mate movie

Chinese Nieuw Jaar in Amsterdam – SOUL MATE

In Updates by Kin

SOUL MATE 七月與安生

Hong Kong/China | 2016 | 110 min | Drama
Regisseur: Derek TSANG
Cast: ZHOU Dongyu, MA Sichun, Toby LEE

Zaterdag 17 februari 2018 | 21:00 | Kriterion, K2 

Na afloop van de film een after party om het Chinees Nieuwjaar te vieren

Wanneer Ansen (Zhou Dongyu) tijdens een metro rit in Shanghai oude vlam Jia-ming (Li Cheng-bin) tegen het lijft loopt, wordt ze door hem geïnformeerd over het bestaan van ‘Soul Mate’: een online, autobiografische roman over haar voormalige vriendschap met de auteur, July (Yao Xinyan). Wanneer Ansen de roman leest wordt ze overladen met twee decennia aan emotionele herinneringen. Vanaf het moment dat de rebelse Ansen en de ingetogen July elkaar als tieners leerden kennen, leek het onvermijdelijk dat de twee onafscheidelijke meisjes beste vriendinnen voor het leven zouden blijven. Dit veranderde echter toen Jia-ming een paar jaar later in hun leven kwam. De hechte vriendschapsband tussen de drie gaf hun toekomstplannen namelijk een onverwachtse, tragische draai.

SOUL MATE is gebaseerd op de veelgeprezen bestseller van auteur Anni Baopei. De film sleepte tweemaal de prijs voor Beste Actrice in de wacht bij de Golden Horse Awards 2016 en ontving tevens twaalf nominaties bij de Hong Kong Film Awards 2017.

 

Profiel regisseur

Derek TSANG, afgestudeerd aan University of Toronto, begon zijn carrière als acteur in Hong Kong en speelde in verschillende film projecten waaronder Golden Chicken (2002), The Eye 2 (2004), Pang Ho-Cheung AV (2005), Isabella (2006), The Thieves (2012), Z Storm (2014) and From Vegas to Macau II (2015).

Vanaf 2010 begon Tsang met het regisseren van zijn eigen films en samen met Jimmy Wan co-regisseerde hij zijn debuut Lover’s Discourse. Hij ontving nominaties voor de BIFF New Currents Section, Best New Director op het Golden Horse Film Festival Award en ontving de Best Picture Award op het Osaka Asian Film Festival.

Tsang’s regie-debuut Soul Mate (2016) is alom geprezen en leverde hem de nominatie voor de categorie Best Director op de Taipei Golden Horse Awards 2016, Asian Film Awards 2017 en 36ste Hong Kong Film Awards 2017.