Oscar

On Happiness Road in race voor Oscar

In Updates by Marcel

Het Amerikaanse entertainment magazine Variety meldt dat de Academy of Motion Picture Arts and Science de 25 animatiefilms heeft bekendgemaakt, die zijn ingestuurd voor de 2018 Oscar Race. De Taiwanese animatiefilm “On Happiness Road” is een van deze Oscar kandidaten. De animatiefilm beleefde onlangs zijn Nederlandse première als Openingsfilm tijdens het CinemAsia On Tour TAIWAN FOCUS festival.

Tijdens de Nederlandse première werd On happiness Road zeer goed ontvangen. Het publiek gaf deze Taiwanese animatiefilm een rating van 4.65 (Tussen de 4 en 5 sterren).  De Oscar nominaties worden bekend gemaakt op 22 januari 2019. De 91ste jaarlijkse Academy Awards wordt gehouden op 24 februari 2019.

Zoektocht naar persoonlijk geluk

Als haar grootmoeder sterft, keert Chi ( ingesproken door Gwei Lun-mei) terug van de VS naar haar geboortestad om haar familie te zien. Het roept herinneringen op aan het opgroeien in het tumultueuze post-Chiang Kai-shek tijdperk. En dwingt haar opnieuw te onderzoeken waarom ze ooit de westerse cultuur bevoordeelde ten opzichte van haar eigen cultuur. Sung Hsin-yins semi-autobiografische film herschept 40 jaar hedendaagse Taiwanese geschiedenis met levendige kleuren, schattige personages en een unieke animatiestijl, in tegenstelling tot wat er ooit in Taiwan is gemaakt. Vol oprecht humanisme en politiek inzicht nodigt dit ontroerende verhaal van iemands zoektocht naar persoonlijk geluk ons uit om de definitie van geluk zelf te heroverwegen.  Winnaar van de Grand Prize bij de Tokyo Anime Award en Taipei Film Awards.

Over de director

director photo On Happines Road

” Hsin-Yin werd geboren in Taipei. Ze studeerde filmtheorie aan de Universiteit van Kyoto en studeerde later af aan het Columbia College of Chicago met een Master’s Degree in Film. Voordat zij filmmaker werd, was HsinYin journalist, schrijver, winkelbediende bij Kyoto karaoke en fotograaf. Als filmmaker is HsinYin geïnteresseerd in het gebruik van verschillende film genres om universele relaties tussen mensen te onderzoeken. Ze heeft een bijzondere interesse in het tempo van een film door middel van montage, zoals het componeren van een muziekstuk. Haar live action shorts zoals The Red Shoes, Single Waltz zijn vertoond op tal van internationale film festivals. Haar eerste regie-animatie kortfilm won de Best Animation Award op het Taipei Film Festival 2013. Op Happiness Road is haar eerste animatiefilm, en ze werkt ook aan haar eerste live action feature Love is a bitch”.