Hsieh Ying-Xuan

4 Golden Horse Awards for TAIWAN FOCUS films

In Updates by Marcel

Oogsttijd in Taiwan. De Golden Horde Awards zijn uitgereikt. ‘Dear Ex’ heeft uit 3 Golden Horse Awards uit 8 Nominaties verzilverd. Hsieh Ying-xuan houdt de Best Leading Actress award voor ‘Dear Ex’. ‘On Happiness Road’ wint de Award voor Best Animated Feature. Beide films gingen in Oktober in Nederlandse premiere tijdens CinemAsia On Tour TAIWAN FOCUS festival. ‘Dear Ex’ wordt opnieuw vertoon op het CinemAsia Film Festival (5-10 Maart 2019) in Amsterdam.

Dear Ex

On Happiness Road

Lees meer over Dear Ex

Lees meer over On Happiness Road

Over Golden Horse Awards

Gong LiDe Golden Horse Awards behoren tot de meest prestigieuze filmprijzen in de wereld van films in de Chinese taal. De Golden Horse Awards verwelkomen jaarlijkse inzendingen uit Taiwan, Hong Kong, China en andere Chineestalige gebieden. De nominatielijst van de Golden Horse Awards is op 1 oktober bekend gemaakt. De definitieve resultaten worden bekendgemaakt tijdens de Golden Horse Awards Ceremonie op 17 november 2018. De Chinese actrice Gong Li (foto), bekend van films zoals Raise The Red Lantern, Farewell My Concubine, Curse Of The Golden Flower en Shanghai) leidt de jury voor deze 55ste Golden Horse Awards.
De Taiwanese Director Ang Lee is voorzitter van het Executive Committee. Hij won een Oscar voor Beste regie voor Broke Back Mountain. En een Academy Award voor beste buitenlandse film voor Crouching Tiger, Hidden Dragons.