Markk

CinemAsia FilmLAB in MARKK museum in Hamburg

In Updates by Marcel

CinemAsia FilmLAB x Asian Film Festival Berlin zijn hosts van “Deine Heimat ist meine Heimat” in het MARKK, het Museum voor Volkenkunde in Hamburg op
9 december 2018.

Sinds 2008 biedt het CinemAsia filmfestival jonge scriptschrijvers en regisseurs de mogelijkheid om in een FilmLAB een korte film over de Aziatische community in Nederland te maken. Het festival is opgericht in 2003 en vindt elk jaar plaats in Amsterdam. Het Asian Film Festival Berlin (AFFB) presenteert met genoegen een selectie van werken uit de jaren 2017 en 2018 in het kader van “Your Home is My Home”.

Gast: Daan Vree (producent en filmmaker, Amsterdam) en Alex Lai (filmmaker, Amsterdam).
Moderatie: Dr. Sun-ju Choi (auteur en co-regisseur AFFB)

Klik hier voor MARKK programma Meine Heimat ist deine Heimat, informatie & tickets

Liefde (Enang Wattimena/Nederland 2017/13 min/OmE)

Enang onderzoekt een familieportret uit de tijd van voormalig Nederlands-Indië, waarin ook zijn overgrootmoeder uit Atjeh te zien is. Zijn moeder vertelde hem dat op de versie van de foto die hun toebehoorde, zijn overgrootmoeder was afgesneden. Dit aspect bracht hem ertoe om de matriarch te vinden.

Prijskaartje (Myrthe Nymph Wai/Nederland 2017/10 min/OmE)

Jeffrey Chen werkt als verkoper in een Chinese supermarkt. Zijn verloofde Annie Li komt uit een rijke Chinese familie. Met zijn lage inkomen kan Jeffrey niet voldoen aan de eisen van toekomstige schoonfamilie en is er een conflict aan het brouwen.

Aangenomen (Daan Vree/Nederland 2012 / 11 min./OmE)

Dong en Lian zijn Chinese Nederlanders. Het echtpaar overweegt een kind te adopteren omdat ze zelf geen kinderen kunnen krijgen. Dong’s moeder kan gewoon niet wennen aan het idee dat Dong en Lian een blanke jongen willen adopteren.

Hangul Blues (Daan Vree/Nederland 2018/8 min/OmE)

Hangul Blues is een subtiel drama dat de emotionele spanning reconstrueert van een jonge vrouw die een taal probeert te verwerven. Daarachter schuilt het levenslange verlangen om contact te maken met haar biologische moeder. Uiteindelijk is het de 8-jarige Gwan Mok die haar een belangrijke les leert zonder ook maar één woord te spreken.

Etenstijd (Josscy Vallazza Aartsen/Nederland 2017 /9 min/OmE)

De Indonesische Ricky (10) en de Nederlandse Emma (10) spelen samen in de woonkamer van Emma’s familie. Ze hebben plezier en vergeten de tijd. Als Emma’s moeder hen roept, weten ze hoe laat het is: etenstijd.

Untuk Selalu (Andrea van den Bos, Ambar Surastri en Robbert Maruanaija/Nederland 2015/17 min/OmE)

Untuk Selalu documenteert de rituele verschillen tussen vier groepen migranten uit Indonesië: de Molukkers, de Nederlands-Indische mensen, de Javaanse Surinamers en de etnische Indonesiërs. De film toont de culturele verschillen en overeenkomsten van deze vier groepen vanuit het perspectief van jongeren van dezelfde generatie.

Integratie (Alex LAI/Nederland 2018/8 min/OmE)

Heb je jezelf ooit onderworpen aan absurde eisen om geaccepteerd te worden in een andere cultuur? Ons verhaal geeft je kippenvel en roept nieuwe gedachten en perspectieven op.