Queer/ Asian Archive

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Als onderdeel van het LGBTQ+ programma van het CinemAsia Film Festival in maart 2019 organiseert CinemAsia de tentoonstelling: Our Lives Elsewhere. Deze tentoonstelling laat het leven van de Aziatische LGBTQ+ communities in Azië en Nederland zien. Hiervoor hebben wij jouw hulp nodig.

In de afgelopen jaren zijn we getuige geweest van bveel elangrijke ontwikkelingen op het gebied van LGBTQ+ rechten. Variërend van de decriminalisering van gay seks in India, tot Taiwan’s streven naar gelijkheid in het huwelijk en de groeiende vijandigheid van Indonesië tegenover de LGBTQ+ communities. Er zijn echter meerdere perspectieven. Veel issues worden vaak over het hoofd gezien en verkeerd voorgesteld. De exhibition probeert de levens en ervaringen van de Aziatische LGBTQ+ gemeenschappen te documenteren en te archiveren en de verhalen aan het publiek te presenteren.

Graag nodigen wij u uit om een bijdrage te leveren aan de exhibition met digitale versies van uw persoonlijke objecten, foto’s, berichten en dingen die liets laten zien van het private en publieke Aziatische LGBTQ+ leven. Ook om de verhalen te delen van hen die dat misschien niet kunnen, in een veilige omgeving in Amsterdam.

Wij zijn op zoek naar het volgende:

  • Een beeld van het onderwerp in relatie tot de verhalen
  • Titel
  • Een korte tekst die de afbeelding en context beschrijft (maximaal 500 woorden)
  • Land van herkomst
  • Geïnteresseerd? Neem dan contact op met lgbt@cinemasia.nl en stel uzelf, uw verhalen en objecten voor 20 januari 2019 voor. U kunt ook dit online formulier invullen.

We kijken ernaar uit om uw verhalen en ideeën te horen!

– CinemAsia LGBTQ Programmeringsteam

LBTQ