Abigail Prade

FilmLAB Talent in Focus: Abigail Prade

In Updates by Marcel

FilmLAB Alumni Abigail Prade maakte haar korte film ‘Ghost’ tijdens CinemAsia FilmLAB 2016. Na deze geweldige leerervaring werkt Abigail nu aan haar nieuwste project: ‘A Mutual Understanding’. Steun dit project via Cinecrowd!

Cinecrowd

A Mutual Understanding wordt een korte film over het onconventionele huwelijk tussen een jonge Filipijnse vrouw en een gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan. Maak dit project mogelijk. Steun dit project via de Cinecrowd website.

Abigail Prade

Ik ben Abigail Prade. Na het behalen van mijn MFA in regie aan New York University, Tisch School of the Arts, sta ik nu op het punt om mijn eerste film na de filmacademie te maken. A Mutual Understanding is een korte fictie film die gaat over de onconventionele relatie tussen een jonge Filipijnse vrouw en een gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan.

A Mutual Understanding

De film vertelt het verhaal van Amihan, een jonge Filipijnse vrouw die een verstandshuwelijk aangaat met de gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan Paul. Hun relatie is niet gebaseerd op liefde, maar op een puur zakelijke overeenkomst: Amihan zorgt voor Paul en in ruil daarvoor krijgt ze financiële stabiliteit en een verblijfsvergunning. We volgen Amihan terwijl ze haar nieuwe leven in een vreemd land begint. Alhoewel de personages in deze film een keuze hebben gemaakt die de meeste mensen niet zouden maken, willen we ze niet neerzetten als slachtoffer of slechterik. De film gaat simpelweg over twee mensen die het beste van hun leven proberen te maken, zij het op onconventionele wijze.