Festival producer

CinemAsia Festival producer gezocht

In Vacatures by Marcel

CinemAsia wil de veelzijdigheid van Aziatische cultuur door middel van film en culturele evenementen tonen aan het Nederlandse (en internationale) publiek en filmprofessionals, met als hoogtepunt het jaarlijkse CinemAsia Film Festival in maart. Daarnaast biedt CinemAsia via CinemAsia FilmLAB een creatief platform voor (beginnende) filmmakers met een Aziatische achtergrond om hun eigen verhalen te vertellen, talenten te ontwikkelen en in contact te komen met de Nederlandse en internationale filmindustrie.

Voor de 12 e editie van CinemAsia Film Festival in maart 2019 zijn wij per direct op zoek naar een

festival producer

 

Als festival producer heb je affiniteit met Aziatische films en cultuur en ben je verantwoordelijk voor het gehele productieproces van het volledige festivalprogramma, inclusief de randprogrammering. Als festival producer werk je nauw samen met het team en de partners van CinemAsia. Je bent een belangrijk punt in de ontwikkeling van het festival. En zorgt er voor dat de communicatie tussen de verschillende afdelingen binnen het team soepel verloopt. Je gaat werken in een creatieve, diverse omgeving waar iedereen zijn talenten meeneemt.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Zorgen voor een vlekkeloos verloop van al onze events (opening en afsluiting v/h festival, Filmlab premiere, lezingen, tentoonstellingen, LGBTQ-programma, Karaoke-avond, foodmarket etc.). Je werkt hierbij nauw samen met de Managing en Artistic directors, Marketing Manager, festival coördinator, programma coördinatoren.
 • Behouden van overzicht binnen de afdelingen: vrijwilligers, techniek, hospitality, catering,
  tentoonstellingsopbouw en print traffic.
 • Maken van productieschema voor het festivalprogramma. Plannen en monitoren van de bouw en afbouw van het festival en het transport.
 • Beheren van de productiebudgetten en weet zichzelf en anderen daaraan te houden. In samenspraak met de festival coördinator en Managing director.
 • Nauw samenwerken met de festivallocaties, sponsoren, partners en het technisch personeel en onderhoudt met hen een goed contact.
 • Aanspreekpunt tijdens het festival voor deelnemende filmmakers, kunstenaars, partners, leveranciers en vrijwilligers.

Wanneer

 • De functie begint in januari met 2 dagen in de week en loopt op tot een meer dan volledige positie in februari en maart, met verschillende pieken voorafgaand en tijdens het festival. Werktijden zijn flexibel en in overleg en zijn deels vrijwillig en deels betaald.

Wat neem je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Werkervaring als producer of soortgelijke functie
 • Een proactieve en enthousiaste instelling
 • Vindingrijkheid en betrouwbaarheid
 • Zorgvuldigheid tot in de puntjes en oog voor detail
 • Communicatieve vaardigheden
 • Stressbestendigheid en flexibiliteit
 • Affiniteit met Aziatische films en cultuur
 • Gevoel voor Marketing & Communicatie

Reageren?

Email vóór 7 januari 2019 een korte motivatie met je cv naar katjun@cinemasia.nl. Als we je selecteren, voeren we graag begin januari een sollicitatiegesprek met je. Voor vragen over de functieomschrijving kun je contact opnemen met festival coördinator Ka-Tjun Hau, via katjun@cinemasia.nl of 0624810743.