Eat your way around Indonesia

News

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Op elke hoek in bijna elke Nederlandse stad vind je wel een warung (een familie gerund Indonesisch eettentje), waar je opgroeide met eten als nasi gorengsatays en soto ayam. Maar heb je wel eens Bakmi KepitingPenang met Kepah SambalRujak Soto of Campor Lorjuk geprobeerd?

Ter inwijding van CinemAsia’s nieuwe culinaire sectie OISHII Asia, presteren wij onze openingsfilm Aruna & Here Palate, geregisseerd door Edwin, met in de hoofdrol Nicholas Saputra en Dian Sastrowardoyo. Een charmante road-movie met vele romantische wendingen. Aruna neemt je mee op een culinaire reis door heel Indonesië, van Singkawang en Pontianak in West Kalimantan, naar Banyuwangi en Madura in Oost-Java, om de typische gerechten van deze regio’s te proeven. Minder dan drie weken na de Europese première van de film op de Berlinale, zal het Nederlandse publiek op 5 maart in Kriterion Cinema, en vervolgens op 9 maart, in Amsterdam genieten van deze gastronomische traktatie.

Epidemioloog Aruna (Dian Sastrowardoyo) is uitgezonden om een uitbraak van de vogelgriep in Indonesië te onderzoeken. Haar koksvriend Bono (Nicholas Saputra) gaat mee op reis voor een culinaire zoektocht naar een nasi goreng recept. De situatie wordt pas prikkelbaar wanneer Aruna’s oude geliefde Farish (Oka Antara) arriveert om haar werk te evalueren. De ontdekking van een verzuimende overheid brengt nog meer onzekerheid in het spel.

De Indonesische eilandengroep biedt een bijzondere diversiteit aan cultuur en omgeving, wat op glorieuze weerspiegeld wordt in diens cuisine. Gebaseerd op de bestseller van Laksmi Pamuntjak, maakt Aruna de droom van elke eetliefhebber waar. Dit is ook een zalige roadmovie, opgevrolijkt door de aanstekelijke chemie tussen Ada Apa dengan Cinta? hoofdrolspelers Sastrowardoyao en Saputra. Festivalfavoriet Edwin (Posesif, Postcards from the Zoo) houdt zijn subversieve streken, terwijl hij trucjes van commerciële film meester maakt. Onder het oppervlak van Aruna’s haperende romances klopt namelijk een politiek hart voor de staat van de natie.