Ontdek de Queer Union met CinemAsia

News

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

CinemAsia nodigt je uit om deel te nemen aan een queer avontuur met ons LGBTQ programma.

 

Dit jaar zou een heel belangrijk jaar kunnen zijn voor de LGBTQ-geschiedenis in Azië. Thailand en Taiwan zijn op weg om de eerste landen te worden die huwelijken tussen personen van gelijk geslacht goedkeurt. Om deze mogelijke historische mijlpaal onder de aandacht te brengen, presenteert CinemAsia met trots het LGBTQ programma op drie verschillende locaties.

Het programma begint op 1 maart in NEVERNEVERLAND met een verassend performance act tijdens de opening van onze tentoonstelling Our Lives Elsewhere. Die niet alleen aansluit op het filmprogramma, maar ook als verdiepend programmaonderdeel en archief dient van persoonlijke LGBTQ verhalen uit Azië. De tentoonstelling loopt tot 10 maart, met een speciale performance uitvoering van ChinaRaw op zaterdag 9 maart.

Niet ver van NEVERNEVERLAND bevinden onze favoriete filmhuizen Kriterion en Rialto, waar het CinemAsia Film Festival plaatsvindt (5 tot 10 maart). We beogen met onze filmselectie verder te reiken dan alleen de persoonlijke verhalen door deze in sociaal-maatschappelijk perspectieven te plaatsen. Onderwerpen als wettelijke rechten, sociale ongelijkheid, politiek etc. komen hier aan bod. Onze LGBTQ films bestaat dit jaar uit:

Dear Ex
First Night Nerves
Fish Bones
Rainbow’s Sunset
The Rib
Tracey
Turning 18

Dus ga op een queer ontdekkingstocht door de stad en laat je inspireren en verrassen door de films en tentoonstelling!

 

NEVERNEVERLAND

Kriterion

Rialto