montage film, Mary Stephen, CinemAsia

“Films worden kunst na montage” – Alejandro Gonzalez Inarritu

Toen de Oscars Montage en andere technische prijzen probeerden te plannen tijdens de reclameblokken, zorgde de lompigheid voor zo’n tumult in Hollywood dat de Academy terugkrabbelde. Alfonso Cuaron, regisseur van de Beste Buitenlandse Film Roma, schreef: “In de geschiedenis van film hebben meesterwerken bestaan zonder geluid, zonder kleur, zonder een verhaal, zonder acteurs en zonder muziek. Niet één enkele film heeft ooit bestaan zonder cinematografie en zonder montage.”

Op 9 maart krijg je op de Nederlandse Film Academie de buitengewone kans om in gesprek te gaan met meester-filmmonteur Mary Stephen in de Keynote lezing “Cutting Across Asia & Europe”, gepresenteerd door CinemAsia. Leer van de filmmonteur en medevormgever van de Nouvelle Vague (Franse New Wave) Eric Rohmer en talloze aanstaande Aziatische talenten hoe je emoties en verhalen creëert van beelden.

Kevin Ma