Shoplofters. olden horse

De Oscars zijn misschien wel voorbij gegaan aan Shoplifters (snik), maar…

Kom naar CinemAsia en bekijk het beste van de Golden Horse Awards, ook wel bekend als de Chinese Oscars! Onder leiding van voorzitter Ang Lee en in Taiwan gehouden voor meer dan 50 jaar, staat het voor Chinezen als synoniem voor glamour en betrouwbaarheid. In 2013 versloeg CinemAsia-jurylid Anthony Chen, toen een kersverse regisseur, meesters Wong Kar-wai en Tsai Ming-liang bij het winnen van Beste Film met llo Ilo.

De 12de editie van CinemAsia vertoont zes Golden Horse-winnaars en genomineerden. An Elephant Sitting Still, de eerste en laatste film van meesterbrein Hu Bo, versloeg Zhang Yimou met Shadow. Andere films vingen acteerprijzen: Dear Ex,Tracey, Cities of Last Things en Long Time No Sea. The Looming Storm heeft de eer van 6 nominaties behaald.

Kevin Ma