Elke Dag is Vrouwendag

News

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Afgelopen februari nam Berlinale een betekenisvolle stap richting gendergelijkheid door het tentoonstellen van werken van vrouwelijke regisseurs in bijna de helft van diens programma met meer dan 400 films. CinemAsia heeft niet gewacht op #MeToo om vrouwelijke zichtbaarheid te promoten in haar programmering, terwijl het een werkplek verzekert waarin vrouwen kunnen schitteren. Binnen de organisatie zijn 18 van de 24 kernleden (inclusief het bestuur) bekwame en uitgesproken vrouwen. We hebben veel vrouwelijke makers in de schijnwerpers en in de jury gezet.

Dit jaar zijn negen van de 35 filmvertoningen van het festival geregisseerd door vrouwen. Bijna de helft van het programma bevat vrouwen en verhaallijnen voortgebracht vanuit hun perspectief zoals Turning 18, Ave Maryam, Baby, Chiwawa, First Night Nerves, Run to the Beach en The Lady Improper. Drie van onze vier FilmLAB-documentaires zijn geregisseerd door vrouwen. Dit jaar zal onze Jeugdjury ook vrouwen eer toedoen door de beste film door een vrouwelijke (co-)regisseur te kiezen.

 

Maggie Lee