De Kijktips van Bart Römer

News, What to watch

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.


foto © Bart Römer

Deze week kun je je hart ophalen aan Aziatische films, kunst en cultuur tijdens de 12de editie van CinemAsia Film Festival. In deze reeks Kijktips, vragen wij bekende Nederlanders welke films zij graag willen zien.

Bart Römer, directeur van de Nederlandse Film Academie en bestuurslid van Stichting Cinema Asia, noemt diversiteit een must voor de toekomst van de film. Zijn uitgangspunt, “Er moeten meer diverse verhalen verteld worden, maar die jongens en meisjes met die diverse verhalen kennen de weg naar de Film Academie niet. Juist met alle internationalisering is het belangrijk dat verschillende uitgangspunten bij elkaar komen.” Naar welke films gaat hij?

Fishbones
Deze film lijkt me heel interessant, omdat ik heel geïnteresseerd ben in diaspora en migratie. Ik geloof door internationalisering, alle verschillende uitgangspunten bij elkaar komen. Wat mij integreert is hoe blijf je overeind als je van huis uit andere waardes hebt mee gekregen. Dat dilemma vind ik ongelofelijk interessant. Spannend om naar te kijken.

Turning 18
Ik vind coming of age films heel erg interessant. Twee mensen die zichzelf ontdekken wat niet past in het traditionele beeld en wat dan? Het boeit me hoe een universeel verhaal verteld wordt vanuit een andere culturele perspectief.

The Lady Improper
Ik ben heel nieuwsgierig naar het verhaal, de relatie tussen vaders, dochters, moeders en zonen. Hoe verhoudt dit zich? Als je het hebt over twee extremen, dan zou je de samenleving als hoefijzer kunnen zien. Vaak hebben twee uitersten tussen vader en dochter toch heel veel overeenkomsten, net zoals de uiteinden van een hoefijzer.

meer kijktips