Golden Globes, Bong Joon-Ho, Parasite

GOLDEN GLOBES & ASIAN NARRATIVES

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Afgelopen nacht was de uitreiking van de Golden Globes 2020. De Aziatische film Parasite en The Farewell waren genomineerd voor  respectievelijk drie en twee awards.

Beide films waren genomineerd voor de categorie beste buitenlandse film, die gewonnen werd door Parasite! In deze categorie hadden ze concurrentie van Les Misérables, Pain and Glory and Portrait of a Lady on fire. The Farewell was niet succesvol in deze categorie, maar dankzij Awkwafina (een Aziatisch Amerikaanse actrice) gingen ze naar huis met de Globe voor beste actrice in een musical of komedie.

Parasite was ook genomineerd voor beste regisseur en het beste scenario. In de eerste categorie had regisseur Bong Joon Ho concurrentie van Sam Mendes (1917), Martin Scorsese (The Irishman), Quentin Tarantino (Once Upon A Time … in Hollywood) and Todd Philips (Joker). Uiteindelijk won Sam Mendes het beeldje voor beste regisseur. Daarna misten Bong Joon Ho en Han Jin Won de Globe voor beste scenario, deze ging naar Quentin Tarantino voor Once Upon A Time … in Hollywood.

Deze twee Golden Globes en ook de nominaties bieden een goed perspectief voor een betere en grotere Aziatische representatie in Hollywood. Dankzij dit zullen meer filmmakers in Azië gemotiveerd zijn om deze lijn, het maken van wereldwijd populaire films met typische Aziatische ingrediënten, te volgen. Er zijn vele, goede films in Azië, maar helaas krijgen niet alle films het respect dat ze verdienen. Laten we hopen dat Aziatische filmmakers verder gaan met deze start van een betere representatie in Hollywood.

Voor alle winnaars van de Golden Globes klik hier.

Gerelateerd:

Asian films win big at IFFR & Sundance and it’s a fantastic start to 2020 for Asian cinema