CinemAsia Film Festival Awards 2020

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Na vijf dagen succesvolle dagen is de 13e editie van CinemAsia Film Festival ten einde. Het festival had de hoogste stoelbezetting ooit en het programma genoot grote publieke lof. Zoals gebruikelijk zijn tijdens de slotceremonie van de 13e editie van CinemAsia Film Festival, de Competition Jury Award en de Tao Kae Noi Young Critics Award gisteravond uitgereikt. De winnaars ontvingen een prijs speciaal ontworpen door Megan Carapezza (kunstenaar en ontwerper).

De wedstrijdjury, bestaande uit Aileen Li (producent Detention), Inge de Leeuw (programmeur IFFR), Julian Ross (programmeur IFFR / Locarno), Floortje Smit (filmjournalist De Volkskrant) en Pete Wu (schrijver en journalist), kozen unaniem voor de Chinese Balloon, geregisseerd door Pema Tseden.

De jury oordeelde als volgt:

“Het kostte de jury niet veel of tijd om ons unaniem oordeel te bereiken. We kozen ervoor om de film die een serieus onderwerp benadert te belonen met flitsen van droge humor, beginnend bij de allereerste scène. Met zijn speelse, poëtische film weigert de regisseur moralistisch te zijn, en hoewel het zich in het recente verleden afspeelt, resoneren de thema’s over vooroordelen en geloven nog steeds. Prachtig geschoten, benadrukt zijn bijna dromerige stijl zijn meer spirituele boodschap over het lot en de dingen die iemands leven bepalen, waardoor deze film verder gaat dan een weerspiegeling van een samenleving.

De Tao Kae Noi Young Critics Award ging naar Complicity van Kei CHIKAURA


Ook dit jaar mocht het publiek opnieuw hun stem uitbrengen en dit gebeurde massaal. De ABC Audience Award gaat dit jaar naar Lunana: A Yak in the Classroom uit Bhutan, geregisseerd door Pawo Choyning Dorji.

top 3:

1. Lunana: A Yak in the Classroom (4.51)

2. Bumi Manusia (4.39)

3. Suk Suk (4.37)