10 Aziatische series voor je Quarantaine

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

CinemAsia heeft het geluk gehad om begin Maart de 2020 editie van CinemAsia Film Festival te vieren. Iets meer dan een maand later en een dergelijk evenement is inmiddels ondenkbaar geworden. Woorden als social distanding en zelf isolatie zijn onderdeel geworden van het dagelijkse lexicon en iedereen die geen cruciaal beroep beoefent wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar al dit binnen zitten biedt ook nieuwe mogelijkheden. Zo kan dit de kans zijn om de Aziatische cinema beter te leren kennen. Vorige week hebben we 10 film tips gedeeld, maar uiteraard is de pracht van de Aziatische vertelkunde niet beperkt tot de feature film. Daarom delen we deze week een top 10 van de beste Aziatische series om van te genieten tijdens de zelf isolatie.

1. Itaewon Class

1 Seizoen - 16 Afleveringen Zuid Korea, 2020 Netflix

In een kleurrijke buurt van Seoul nemen een ex-gevangene en zijn vrienden het op tegen een machtige tegenstander om hun grote droom waar te maken: een café.

2. Made in Heaven

1 Seizoen - 9 Afleveringen India, 2019 Amazon Prime

Deze serie gaat over twee ceremonie meesters uit Delhi die werken aan één van de grootste en duurste Indiase bruiloften ooit waar vele geheimen en leugens aan het licht dreigen te komen.

3. Meteor Garden

1 Seizoen - 50 Afleveringen China, 2018 Netflix

Dong Shancai wil uitmuntend presteren op haar droomuniversiteit, waar ze te maken krijgt met een elitaire kliek van knappe, populaire strebers, maar ook liefde vindt.

4. She was Pretty

1 Seizoen - 16 Aflevering Zuid Korea, 2015 Netflix

In zijn jeugd was Ji Sung-Joon niet bepaald knap. Maar na de pubertijd blijkt hij toch ineens een sexy hunk te zijn geworden. Dat terwijl Kim Kim Hye-Jin in haar jeugd het mooiste meisje van de klas was. Echter blijkt zij wat minder mooi oud te zijn geworden. Nu probeert Ji Sung-Joon zijn eerste liefde op te sporen.

5. The Stranded

1 Seizoen - 7 Aflevering Thailand, 2019 Netflix Studenten van een eliteschool zitten vast op een eiland dat is verwoest door een tsunami, en geven de hoop niet op. Maar geheimzinnige krachten werken hen tegen.

6. Tokyo Vampire Hotel

1 Seizoen - 10 Aflevering Japan, 2018 Amazon Prime Een hotel waar de clientèle volledig bestaat uit vampiers en waar rivaliserende vampierclans hun eeuwenlange strijd uitvechten, terwijl een handvol menselijke “hapjes” probeert te overleven.

7. Kingdom

2 Seizoenen - 12 Afleveringen Zuid Korea, 2020 Netflix Als er in een koninkrijk vreemde geruchten gaan over de zieke koning, wordt de kroonprins de enige hoop tegen een mysterieuze plaag die zich verspreidt over het land.

8. Mirzapur

1 Seizoen - 9 Afleveringen India, 2018 Amazon Prime Een schokkend incident tijdens een huwelijksprocessie zorgt voor een kettingreactie van gebeurtenissen waardoor twee families met elkaar overhoop komen te liggen in de wetteloze stad Mirzapiur.

9. Crash Landing on You

1 Seizoen - 12 Afleveringen Zuid Korea, 2019 Netflix Een Zuid-Koreaanse erfgename komt door een ongelukje tijdens het paragliden terecht in Noord-Korea -- en in het leven van een legerofficier die haar helpt onderduiken.  

10. Midnight Diner: Tokyo Stories

2 Seizoenen - 12 Afleveringen Japan, 2019 Netflix De vaste gasten van een alledaags Japans restaurant krijgen een sterke band door samen te genieten van het eten.