SAVE CINEMASIA FILM FESTIVAL!

CinemAsia Film Festival is sinds 2003, ruim 18 jaar, de verbinding tussen de Aziatische film en filmmakers en het Nederlandse publiek. Door COVID en het verlies van belangrijke fondsen, kan CinemAsia zonder jullie hulp niet blijven bestaan.

Doneer nu!

Door COVID zijn we het afgelopen jaar niet in staat geweest het festival te organiseren en mede daardoor is ook de toekomst van het festival in gevaar gekomen. Na 18 jaar onafgebroken inzet van het team, alle vrijwilligers, het bestuur en deelnemers, om het jaarlijkse festivalFilmLAB en alle andere activiteiten te realiseren.

Door het verlies van onze vierjaarlijkse structurele subsidie, moet CinemAsia de komende vier jaar zelf een financieel gat dichten van €100.000,- structurele kosten. Dit beogen we te doen door deze crowdfunding en aanvullende subsidies.

Het geld wordt gebruikt om in de komende jaren het team te betalen en ons kantoor te kunnen aanhouden. Daarnaast zorgt het ervoor dat we ons festivalFilmLAB en de educatieve programma’s kunnen voortzetten.

Indien wij dit bedrag niet weten te verzamelen, bestaat er de serieuze kans dat CinemAsia ophoudt te bestaan. Alsjeblieft, help ons ons werk voort te zetten, zodat wij de Aziatische stem in film en overige media kunnen blijven ontwikkelen; verhalenvertellers kunnen blijven trainen en via CinemAsia naar een zo breed mogelijk publiek kunnen brengen.

Dank jullie wel!

CinemAsia Bestuur en team

WIE WE ZIJN: CinemAsia Film Festival is sinds 2003 de toegangspoort tot Aziatische films en filmmakers in Nederland.

ONZE MISSIE: De missie van CinemAsia is om Aziatische stemmen en verhalen te laten horen en vertegenwoordigen in de media- en culturele sector in Nederland en Europa door middel van ons jaarlijkse filmfestival, educatieve en trainingsprogramma’s zoals FilmLAB.

WAAROM: Inclusiviteit en diversiteit maken ruimte voor diverse stemmen en verhalen voor verbinding binnen de grotere gemeenschap.

————————————————– ——————————

WAT WE DOOR DE JAREN GEDAAN HEBBEN:

– Meer dan 1000 Aziatische films vertoond sinds 2003.-

– Langstlopende Aziatische media- en communityplatform in Nederland.

– 40 Aziatische diaporische korte films geproduceerd binnen ons FilmLAB-programma.

– Meer dan 300 jonge filmmakers, programmeurs en culturele werkernemersrs opgeleid.

– Eerste Aziatische LGBTQI-film en cultureel festival in Europa.

– In 2016 genomineerd voor de De Code Culturele Diversiteit Award