Openingsfilm CinemAsia 2022: Anita

Op 10 mei wordt de 14e editie feestelijk geopend met ANITA (2021) een biografische film over canto popicoon Anita Mui (1963-2003). Anita Mui was een zangeres, actrice en danseres van ongekend formaat in thuisland Hong Kong met een wereldwijde populariteit. Ondanks de uitdagingen in haar jeugd wist zij door hard werk en toewijding tot een ster uit te groeien. In 1987 ontving zij een award voor beste actrice ROUGE (1987). Mui stelde sociale gendernormen uit en was een inspiratie voor vele Aziatische vrouwen. 

Regisseur Longman Leung is een prijswinnende regisseur, wiens debuut COLD WAR (2012) zowel onder recensenten als een commercieel gezien een succes was. Het vervolg COLD WAR II (2016) werd de meest winstgevende Chinese film allertijden in Hong Kong. ANITA is het solo regie debuut van Longman Cheung.