Closing Film: VENGEANCE IS MINE, ALL OTHERS PAY CASH

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Deze film over een onstuimige liefdesrelatie tussen een impotente knokker en een stoere vrouwelijke bodyguard, doorkruist verschillende genres. 

VENGEANCE IS MINE, ALL OTHERS PAY CASH (2021), gebaseerd op de bestseller van Eka Kurniawan, geregisseerd door de Indonesische auteur en regisseur Edwin, is de eerste Indonesische film die op het Locarno Film Festival de prestigieuze Golden Leopard heeft gewonnen.

Op 15 mei sluiten we het festival feestelijk af met deze film over mannelijk patriarchaat, over Ajo (Martino Lio), een onbevreesde knokker die nergens bang voor is, zelfs niet voor de dood. Zijn lust om te vechten wordt echter gedreven door een geheim – hij is impotent. Als hij de stoere bodyguard Iteung (Ladya Cheryl) tegen het lijf loopt, wordt Ajo bont en blauw geslagen, maar wordt hij ook halsoverkop verliefd. Een onstuimige maar liefdevolle relatie bloeit op tussen de twee.

Edwin: “In deze film wil ik mensen om me heen aanmoedigen om te dimmen met de machoman-cultuur en het rustig aan te doen met alle wanhopige pogingen om aan de mythische trofee van mannelijkheid vast te houden.”

Edwin is in  in 1978 geboren in Surabaya, Indonesië. Zijn korte film KARA, THE DAUGHTER OF A TREE (2005) ging in 2005 in première in de Director’s Fortnight section tijdens het Filmfestival van Cannes, en zijn eerste speelfilm, BLIND PIG WHO WANT TO FLY (2008 ), ontving in 2009 een FIPRESCI Award tijdens het International Film Festival Rotterdam. Zijn tweede speelfilm, POSTCARDS FROM THE ZOO (2012), deed mee in de competitie op het International Film Festival van Berlijn in 2012.

Meiske Taurisia, producent van de film, zal aanwezig zijn bij de vertoning en beschikbaar zijn voor een Q&A-sessie.

De afsluitende receptie van dit jaar wordt mede mogelijk gemaakt door de Ambassade van de Republiek Indonesië in Den Haag.