Review Filmhoek.nl over TAIWAN FOCUS event

Toen ik een collega vertelde dat ik een uitnodiging had gekregen voor een festival rondom Aziatische films stelde hij de vraag: “Wat moet ik me daarbij voorstellen, Kung Fu films?”. Een uitgebreide blog op filmhoek.nl van Sandro Algra over Cinemasia On Tour TAIWAN FOCUS filmfestival.

Interview met Omotenashi’s regisseur Jay Chern

Op zaterdag 13 oktober mocht CinemAsia regisseur Jay Chern verwelkomen voor de Nederlandse première van zijn film “Omotenashi.” Sofia Murell interviewt hem over zijn carrière en achtergrond. Lees het volledige interview en ontdek hoe Jay Chern zich per ongeluk realiseerde dat hij achter de camera moest staan in plaats van ervóór.

Ontdek de Taiwanees in jezelf

Blog recensie van Kay van Zoelen van filmplatform Frameland (Engels) over de Taiwanese films On Happiness Road en Hang in There, Kids!  ” Taiwan is een van de grote kleine landen van de cinema, de thuisbasis van enkele van de grootste filmmakers aller tijden, waaronder Edward Yang, King Hu, Hou Hsiao-hsien, Li Han-Hsiang en Tsai Ming-liang. Het is dus logisch …

55ste Golden Horse Award Nominaties zijn bekend!

Geweldig nieuws voor liefhebbers van Aziatische cinema. De nominaties voor de Golden Horse Awards zijn bekend gemaakt. “On Happiness Road” heeft twee nominaties. Feature film “Xiao Mei” krijgt drie nominaties. En “Dear Ex” heeft het indrukwekkende aantal van acht Nominaties.