Asian futurism diner

Asian Futurism Dinner is een diner op maat dat jou naar het Azië van het jaar 2068 brengt. Het voortreffelijke 3-gangen diner wordt gepresenteerd door twee Taiwanese kunstenaars: Kuang-Yi Ku en Pei-Ying Lin. Volg de instructies van deze kunstenaars, je krijgt een voorproefje van futuristisch Azië. Met inbegrip van innovatieve traditionele Chinese geneeskunde en denkbeeldige virussen.

Kunnen we de connotatie van virussen anders bekijken, vooral die virussen die besmettelijke ziekten veroorzaken? Hoe vinden wij antwoorden op het conflict tussen de waarde van de traditionele Chinese medische cultuur en de hedendaagse opvattingen over milieubehoud? De kunstenaars nodigen je uit om in de toekomst te reizen, een hapje te nemen en na te denken over culturele mythen en de ontmoeting tussen mens en virus.

Asian Futurism

Menu

Starter – “Yi Xing Bu Xing Bu Xing” Tijger Penis Appetizer Drink

Een innovatieve Chinese geneeskunde, gecombineerd met traditionele geneeskunde en westerse biotechnologie. De appetizer wordt op maat gemaakt voor elke ‘patiënt’ op basis van persoonlijke recepten. Neem een slokje en reflecteer op de mythe van de consumptie van tijgerpenissen voor verbetering van de mannelijke viriliteit en futuristische hybride traditionele Chinese geneeskunde.

Hoofdgerecht / Dessert – Virophilia Viral Cuisines

Virophilia is een futuristisch recept waarin het positieve gebruik van virussen in je dagelijkse leven is verwerkt. De virale keukens worden gefermenteerd, gekookt en gemanipuleerd met virussen. Verken de culturele mogelijkheden van de ontmoeting tussen mens en virus. Asian Futurism Dinner is voor jou ontworpen om de mogelijkheden voor ontmoetingen tussen mens, natuur en cultuur te onderzoeken. En wel door het faciliteren van fictief eten en performances om zo een nieuw discours en nieuwe inzichten aan te jagen. Neem een hapje en geniet van deze unieke Aziatische futuristische dining experience.

Informatie

Het 3-gangen Asian Futurism DInner is 28 euro per persoon.
Reserveer uw tafel via de rode knop hieronder.

Zat 13 Okt 18:00

Disclaimer

De gerechten die worden gepresenteerd in Asian Futurism Dinner zijn fictief voedsel en medicijnen. Er worden geen bedreigde dieren of fatale virussen gebruikt in de dining experience. De gerechten bevatten zuivel- en vleesproducten Allergieën? Vraag het ons.

 

Over de kunstenaars


Kuang-Yi Ku

Kuang-Yi Ku (Taiwanees) is praktiserend tandarts, biokunstenaar en social designer in Nederland. Hij studeerde af met drie Master degrees, waaronder social design aan de Design Academy Eindhoven, tandheelkunde aan de National Yang-Ming University en communication design aan de Shih Chien University.

Kuang-Yi Ku was mede-oprichter van TW BioArt (Taiwan bioart community) om de vakgebieden BioArt en Science+Art in Taiwan te stimuleren. Hij won de eerste prijs van de Taipei Digital Art Awards in 2015 met “The Fellatio Modification Project”. Hierin houdt hij zich bezig met lichaamsmodificatie, genderstudies, queer theorieën en tandheelkunde. Zijn werk gaat vaak over het menselijk lichaam, seksualiteit, interactie tussen soorten en medische technologie. Met als doel de relaties tussen technologie, individu en omgeving te onderzoeken.

Pei-Ying Lin

Pei-Ying Lin is een in Nederland gevestigde Taiwanese kunstenaar/ontwerper die werkt vanuit Mediamatic, Waag Society, Vrij Universiteit en PuntWG. Ze heeft een MA degree in design interactions aan het Royal College of Art en een BSc in life science aan de National Tsing Hua University.

Pei-Ying Lin’s werk richt zich op de combinatie van wetenschap en de menselijke samenleving door middel van artistieke methoden. Ze is vooral geïnteresseerd in het creëren van een gemeenschappelijke discussiegrondslag voor verschillende culturele perspectieven. De laatste tijd richt ze zich op het manipuleren van de grens tussen onzichtbaar/zichtbaar en leven/niet-leven.

Pei-Lin won:

  • De Honorary Mention in de categorie Hybrid Arts tijdens Ars Electronica 2015
  • Professional Runner Up in Speculative Concepts van de Core 77 Awards 2015
  • BioArt and Design Award 2016
  • Zij maakte deel it van de eerste groep Taiwanese kunstenaars in het programma van Accelerate@CERN.
  • Haar project PSX Consultancymaakt deel uit van de permanente collectie van het Museum of Architecture and Design, Slovenië.


 

CinemAsia On Tour TAIWAN FOCUS

Taiwan’s cinema van de Empathie

Film programma

Programma schema

Love Talk

De Resonantie van Lost in Translation zijn

Virtual Reality Experience 

Oranje Express

Asian Futurism Dinner wordt mede georganiseerd door Oranje Express, een kennisuitwisselingsplatform dat Nederlands nieuws, inzichten en verhalen uit de eerste hand biedt aan een internationaal Chinees sprekend publiek via websites, evenementen en consultancydiensten.

 

 

 

Tickets & Info

Het 3-gangen Asian Futurism Dinner is 28 euro per persoon.
Reserveer uw tafel via de knop hieronder.

Zat 13 Okt 18:00

BROET
Kastanjelaan 500
Postbus 568
5600 AN Eindhoven
broet.nl