Backdrop

Love Talk

Love Talk is een speciale film x panel talk bestaande uit de vertoning van de documentaire Behind the Backdrop (2017), gevolgd door een panelgesprek over Bruiloft, Huwelijk en Liefde in Taiwan en in Nederland. Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te doen in deze studieclub van de liefde.

Behind the Backdrop

In de Taiwanese hoofdstad Taipei is een groeiend aantal winkels gespecialiseerd in bruiloften en pre-ceremonieel fotosessies. Het eiland is in de afgelopen 50 jaar snel veranderd. De winkels weerspiegelen de kracht van de globalisering op het werk. Jongeren nemen westerse beeldtaal en symboliek ter harte en vervangen de Taiwanese tradities van vorige generaties. Gefascineerd door deze verschuiving en de daaruit voortvloeiende spanning tussen eigen waarden en moderne verwachtingen, volgt Director Floor Hofman in haar documentaire Behind the Backdrop drie paren met hun romantische idealen. Hoe verhouden hun dromen zich tot de wensen van hun ouders? Kan het contrast tussen hun persoonlijke verwachtingen en die van hun ouders overbrugd worden?

Bruiloft, Huwelijk en Liefde: De Uitgedaagde Verbeelding en het veranderende discours

Deze Love Talk gaat dieper in op het onderwerp van het romantische ideaal dat in de documentaire Behind the Backdrop wordt belicht. En breidt dit uit naar verkenningen van de verbeelding, rituelen en inzichten die wij hebben van liefdesrelaties. In plaats van te vertellen wat een goede of verkeerde relatie is, of
het beantwoorden van de filosofische vraag wat liefde is, gaat deze Love Talk meer over de relatie tussen het individuele liefdesleven en de moderniteit. Gebruikmakend van huwelijksfotografie, deelt de discussieleider haar observaties over hoe liefde een onderwerp van commercialisering is geworden. En over de verbeelding die wij koesteren bij liefdesproducten.

Een follow-up paneldiscussie met de regisseur van de documentaire nodigt het publiek om ons samen te verwonderen over de veranderende en mogelijk tegenstrijdige aspecten van hedendaagse liefdesrelaties. Waarom heeft men soms het gevoel dat men in de liefde gevangen zit tussen verschillende idealen en verbeelding? Wat zijn de idealen van de romantiek in onze tijd? Hoe verschillen ze per groep en hoe veranderen ze in de tijd?

Over de Director

Director Floor Hofman: ” The stories I tell can be small and personal or aiming to tackle a bigger, mostly social cultural subject. They can be told in different ways: Photography, film, drawings, graphic design, or audio. I aim to shine a light on that which seems ordinary and is therefore overlooked.  I avoid remaining general. The complexity of the reality is meaningful and worth to try to understand. That’s why I isolate the intimate, unimaginable and unruly details out of the lives of the people I interview. I observe from a distance, but with a warm heart. “

 

Filmography of director

About Happiness, Documentaire  2016
Behind the Backdrop, Documentaire  2017

 

 

Over de discussieleider

Olivia Y. A. Dung is promovendus aan het Instituut voor Gebiedsstudies van de Universiteit Leiden. Zij werkt aaneen scriptie over religie en recycling in Taiwan. Opgeleid in culturele sociologie, liggen haar onderzoeksinteresses liggen op het gebied van moderniteit, mens-natuur-materiële relaties en
verbeelding/realiteit. Haar afstudeerscriptie getiteld “The Love Caught in Between: On Intimacy and Romance in Dutch Love Relationships” onderzoekt empirisch twee schijnbaar tegenstrijdige claims op liefdesrelaties die dominant zijn in de hedendaagse Nederlandse samenleving.

Olivia Dung

CinemAsia On Tour TAIWAN FOCUS

Taiwan’s cinema van de Empathie

Film programma

Programma schema

Asian futurism diner

De Resonantie van Lost in Translation zijn

Virtual Reality Experience 

Over co-host Oranje Express

Love Talk wordt mede georganiseerd door Oranje Express, een kennisuitwisselingsplatform dat Nederlands nieuws, inzichten en verhalen uit de eerste hand biedt aan het internationale Chinees sprekende publiek via website, evenementen en consultancy.

Tickets & Info

Zon 14 Okt 15.00