Changing Partners (Filipijnen) regisseur

Dan Villegas is een regisseur/cinematograaf uit Manila, Filippijnen. Voor zijn tweede speelfilm, English Only, ontving hij de prijs Best Director op het 40e Metro Manila Filmfestival, evenals de prijs voor Best Editing, Best Story, Best Screenplay, Best Actor, Best Actress en 2nd Best Picture.

Sindsdien regisseerde hij onder meer The Break-Up Playlist, How to be Yours, and Always be my Maybe. Laatstgenoemde film is benoemd tot een van de beste Filipijnse films van 2016 door CNN. Met zijn inzending voor het 41e Metro Manila Film Festival, #WalangForever won hij de prijzen Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Verhaal, Beste Scenario, de Fernando Poe Memorial Award en Beste foto. En op het 43e Metro Manila Film Festival won het scenario dat hij samen schreef voor All of You Best Screenplay.

Ook zijn film Changing Partners, zijn verfilming van het gelijknamige toneelstuk won prijs voor Best Actor, Best Actress, Best Editing, Audience Choice, Gawad Bughaw Best Film, Best Music, een speciale benoeming voor het ensemble en Best Director voor Dan Villegas.

Hij heeft in zijn carrière meer dan 20 films opgenomen, de meesten onder Star Cinema. Hij heeft twee Balanghai-trofeeën voor Beste Cinematografie, voor Huling Pasada (2008) en Mayohan (2010). Zijn cinematografie voor ‘Quick Change’, een inzending op het Cinemalaya Independent Film Festival 2013, werd door Variety beoordeeld als: 

“Dan Villegas’ camerawerk vangt de drukte en de verblinding van schoonheidswedstrijden, de grauwe realiteit van goedkope hotelkamers waar opgewonden klanten zich opstellen voor Dorina’s diensten: zijn vertoning van huidtinten is uitzonderlijk. In lijn met het centrale thema over het gepercipieerde belang van schoonheid en de risico’s die gepaard gaan met het kunstmatig in stand houden ervan, filmt hij zijn personages in de meest en minst flatterende belichting.”

Dan Villegas is aanwezig voor een Meet & Greet in het Kriterion Café na de vertoning van CHANGING PARTNERS op vrijdag 9 maart 21:30 uur en zondag 11 maart om 12:45 uur.

  • Changing Partners

Films

ALL OF YOU (2017), director
CHANGING PARTNERS (2017), director
LUCK AT FIRST SIGHT (2017, Under Production), director
ILAWOD (2017), director
HOW TO BE YOURS (2016), director
ALWAYS BE MY MAYBE (2016), director
WALANG FOREVER (2015), director
THE BREAK UP PLAYLIST (2015), director
ENGLISH ONLY, PLEASE (2014), director
MAYOHAN (2010), director