CinemAsia verbindt Nederlandse en Aziatische filmindustrieën

 

Een belangrijke sectie van het festival is het Industry programma. Dit programma bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder een industry pitch voor beginnend filmtalent, een publieke lecture van gerenommeerde filmeditor Mary Stephen, een intensieve voorbereidende sessie voor een Nederlandse film delegatie, die in april 2019 naar Beijing afreist en een presentatie en programma van the Netherland Film Commissioner voor de internationale gasten van CinemAsia.

Als CinemAsia willen wij graag de uitwisseling tussen de Nederlandse en de Aziatische filmindustrie faciliteren. De Aziatische filmmarkt groeit enorm snel en in deze ontwikkeling liggen veel kansen voor Nederlandse filmmakers. En natuurlijk nodigen wij graag de Aziatische filmindustrie uit naar Nederland om samenwerkingen aan te gaan.“   
                                                                                                           

Maggie Lee, Artistiek Directeur CinemAsia

Prep Sessie – Beijing delegatie van het Nederlands Film Fonds

Maandag 4 maart
Besloten

Ter voorbereiding van een delegatie van Nederlandse filmmakers die in april 2019 naar Beijing afreist, organiseert CinemAsia een sessie met gerenommeerde representanten uit de Aziatische filmindustrie die komen spreken over het unieke Chinese productie- en investerings ecosysteem, culturele etiquette, uitdagingen en valkuilen bij het werken met Chinese partners.


Presentatie FilmLAB deelnemers aan de Nederlandse film- en tv sector

Donderdag 7 maart
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: LAB111
aanmeldformulier.

De filmtalenten die bij het CinemAsia FilmLAB Writers Room scripts hebben ontwikkeld, gaan deze pitchen aan de Nederlandse film en televisie-industrie en daarna in gesprek met hen. Het doel is potentiële partners vinden voor het productieproces en het opbouwen van een netwerk in de branche. Zie hier de deelnemers van 2019.


Keynote Lecture van Mary Stephen

Zaterdag 9 maart
Tijd: 13:00 – 14:30h
Locatie: Nederlands Filmacademy

Bestel hier je ticket

Gerenommeerd editor Mary Stephen spreekt in haar keynote over Aziatische storytelling vanuit het perspectief van de editor en over haar ervaringen met zowel Aziatische als Europese filmmakers. In samenwerking met de Nederlandse Filmacademie. Lees hier meer.

 


Presentatie en locatiebezoek Netherlands Film Commissioner

Dinsdag 5 maart 7 & vrijdag 8 maart
Besloten

De internationale gasten van CinemAsia, filmmakers en experts uit de Aziatische filmindustrie, krijgen van de Netherlands Film Commissioner van het Nederlands Film Fonds een presentatie over de mogelijkheden van samenwerking met en draaien in Nederland en worden meegenomen op locatiebezoek.