A Long Journey Home 五口之家

TICKETS

Donderdag 9 maart 19:15, Studio/K
Vrijdag 10 maart 14:00, Studio/K + Director Q&A
Zaterdag 11 maart 16:30, Rialto VU

Gewapend met een camera keert regisseur ZHANG Wenqian van haar buitenlandse studie terug naar haar ouderlijk huis, waar drie generaties op elkaars lip wonen. Hoewel het appartement nauwelijks 120 vierkante meter groot is, leeft iedereen langs elkaar heen. Zo is de afstand tussen Zhang en haar moeder voelbaar, ook al delen ze hetzelfde bed. Onderwerpen als geld, een huis kopen, relaties en huwelijk zijn de aanleiding van lange, bittere gesprekken. De ruzies tussen Zhang’s ouders komen tot een openhartig en hartverscheurend kookpunt. 

A Long Journey Home is een esthetisch bescheiden film waarin een wereld van spanning en verandering onder de oppervlakte ligt. Zhang weet haar persoonlijke ervaringen om te zetten in een scherp doch respectvol familieportret. Door middel van een reeks beschouwende opnamen, neemt ze ons mee in haar eenzame odyssee door gebroken familieverhoudingen.

Jaar:
2022
Regisseur:
ZHANG Wenqian
Cast:
-
Land:
China
Lengte:
123'
Taal:
Mandarin
Ondertiteling:
English
Awards:
Jury Prize, Burning Lights Competition at Visions du Réel

ZHANG Wenqian

ZHANG Wenqian is een onafhankelijke filmmaker en beeldend kunstenaar. A Long Journey Home is haar eerste speelfilm. De film ging in première op de Visions du Réel 2022 in de Burning Lights Competition en won daar de Juryprijs