Autobiography

TICKETS

Donderdag 9 maart 16:30, Studio/K + Director Q&A
Zondag 12 maart 16:30, Rialto De Pijp

Rakib—jong, zachtmoedig, en passief—woont en werkt als huishoudelijke hulp in een verlaten landhuis van een gepensioneerde generaal, Purna. Wanneer Purna naar huis komt om zich verkiesbaar te stellen als burgemeester, neemt hij Rakib onder zijn hoede. Bij gebrek aan vaderfiguur in zijn leven—zijn vader zit in de gevangenis en zijn broer woont in het buitenland—begint Rakib zich aan Purna op te trekken en krijgt hij meer zelfvertrouwen onder zijn leiding. Hun rustige bestaan wordt ruw verstoord wanneer Purna ontdekt dat zijn spandoek is beklad en Rakib hem de opdracht geeft de dader op te sporen.

Autobiography is een huiveringwekkende debuutfilm die door een klein verhaal over wanhopig verlangen te vertellen de patriarchale machtsverhoudingen, de blijvende gevolgen van het Soeharto-regime en het collectieve trauma van een natie blootlegt.

 

Jaar:
2022
Regisseur:
Makbul MUBARAK
Cast:
Kevin ARDILOVA Arswendy Bening SWARA Yusuf MAHARDIKAN Lukman SARDI Yudi Ahmad TAJUDIN
Land:
Indonesia
Lengte:
144'
Taal:
Indonesian
Ondertiteling:
English
Awards:
FIPRESCI Prize, Venice International Film Festival; Best Asian Film, Taipei Golden Horse Film Festival; Best Asian Feature Film, Singapore International Film Festival

Makbul MUBARAK

Makbul MUBARAK is een Indonesische filmmaker en voormalig filmcriticus. Hij is een alumnus van Berlinale Talents en Asian Film Academy. Zijn korte films zijn wereldwijd op festivals getoond en in de prijzen gevallen. Autobiography is zijn eerste speelfilm.