Blind Willow, Sleeping Woman

TICKETS

Dinsdag 7 maart 19:15, Studio/K
Vrijdag 10 maart 21:30, Rialto De Pijp
Zondag 12 maart 14:00, Rialto VU

Blind Willow, Sleeping Woman is gebaseerd op een aantal  korte verhalen van Haruki Murakami en volgt de levens van drie mensen in de nasleep van de aardbeving en tsunami in Tohoku in 2011. Kyoko verlaat haar echtgenoot, Komura, na vijf dagen aan de buis gekluisterd naar nieuwsberichten over de aardbeving te hebben gekeken. Hij laat ondertussen zijn werk voor wat het is om stad en land af te struinen op zoek naar een verloren kat. Katagiri, zijn onhandige collega van middelbare leeftijd, krijgt bezoek van een gigantische pratende kikker die hulp nodig heeft om een dreigende ramp te voorkomen.

 

Componist en filmmaker Pierre FÖLDES brengt door middel van eclectische animatietechnieken menselijke expressie en lichaamstaal een uniek gestructureerde ervaring tot leven. In zijn aparte, boeiende en introspectieve animatiedebuut combineert hij fantasie met dromerige, soms nachtmerrieachtige beelden, waarin herinnering en illusie, fictie en realiteit, droom en het wakende leven in elkaar overlopen.

Jaar:
2022
Regisseur:
Pierre FÖLDES
Cast:
Ryan BOMMARITO, Shoshana WILDER, Marcelo ARROYO, Scott HUMPHREY, Arthur HOLDEN
Land:
France, Canada, Luxembourg, Netherlands
Lengte:
108'
Taal:
English
Ondertiteling:
Dutch
Awards:
Jury Distinction, Annecy International Animation Film Festival; Prix de la Meilleure Musique Originale, Les Arcs Film Festival

Pierre FÖLDES

Pierre FÖLDES is componist, schilder en filmmaker. Hij groeide op in Parijs, waar hij piano en compositie studeerde. Hij begon zijn carrière in New York, als componist voor film en reclame, en verhuisde vervolgens naar Europa.