Demigod: The Legend Begins

TICKETS

Vrijdag 10 maart 16:35, Studio/K
Zaterdag 11 maart 21:30, Rialto VU

Su Huan-jen is een ambitieuze vechtsportleerling en acupuncturist in opleiding. Wanneer hij tegen het advies van zijn meester in zich in het paleis waagt om Yu Lin, de zieke Heer van de Vijf Bergen, te behandelen, loopt alles uit de hand. Su komt in het oog van de stormte terecht en moet zichzelf eens en voor altijd bewijzen.

Demigod: The Legend Begins is gebaseerd op een geliefde Taiwanese televisieserie. Deze blockbuster combineert de fantasierijke veldslagen van wuxia met de traditionele kunst van budaixi, het handpoppenspel. Regisseur Chris HUANG Wen-chang en zijn broer Vincent HUANG Wen-tze, die alle hoofdpersonages vertolken, houden budaixi al meer dan vier decennia levend door deze traditionele kunstvorm te blijven moderniseren. Dit visueel opvallende werk is een onstuimig staaltje kunstzinnigheid, vol met maniakale schurken, magische landschappen en mysterieuze intriges.

Jaar:
2022
Regisseur:
Chris HUANG Wen-chang
Cast:
Vincent HUANG Wen-tze
Land:
Taiwan
Lengte:
102'
Taal:
Taiwanese Hokkien
Ondertiteling:
English

Chris HUANG Wen-chang

Chris HUANG Wen-chang is vooral bekend als de hoofdregisseur van de Taiwanese poppenserie Pili (1988–), waarvoor hij meer dan 3.000 uur aan afleveringen heeft geproduceerd.