Hidden Letters

TICKETS

Wednesday 8 March 17:00, Studio/K + Intro
Thursday 9 March 19:00, Rialto VU

Inleiding op 8 maart wordt gegeven door kunstenares Jessie Yingying Gong

Eeuwenlang werden vrouwen in China gedwongen te trouwen, onderdrukt door hun echtgenoot en mochten zij niet lezen of te schrijven. Als gevolg ontwikkelden zij onderling een geheime taal, ‘Nüshu’. Generaties lang bracht Nüshu Chinese vrouwen saamhorigheid en solidariteit.

 

In het hedendaagse China vinden twee vrouwen elkaar door hun gedeelde passie voor Nüshu. Nadat haar huwelijk op de klippen is gelopen, staat Xin, een museumgids in Jiangyong, te staat popelen om de oude taal onder de knie te krijgen. Simu uit Shanghai houdt  van muziek en Nüshu, maar ze gaat gebukt onder  huwelijkse verwachtingen en kan zich niet op haar passies richten. In een cultuur waar het patriarchaat nog altijd heerst, worstelen de twee vrouwen om hun eigen weg in het leven te vinden.

 

Regisseur Violet Du FENG richt in deze boeiende documentaire haar lens op het moderne leven van de hoofdrolspelers in relatie tot Nüshu, en onderstreept het optimisme, de contemplatie en het zusterschap die van deze eeuwenoude vorm van schrijven, die generaties lang is doorgegeven.

Jaar:
2022
Regisseur:
Violet Du FENG
Cast:
HU Xin WU Simu HE Yanxin
Land:
China, US, Norway, Germany
Lengte:
88'
Taal:
Mandarin
Ondertiteling:
English
Awards:
International Feature Documentary Prize, Hot Springs Documentary Film Festival

Violet Du FENG

Violet Du FENG is een producent en regisseur, wiens werk is bekroond met een Emmy Award. Ze produceerde onder andere de documentaires Confucian Dream (2019), Maineland (2017), en Please Remember Me (2015). Hidden Letters is haar regiedebuut.

ZHAO Qing (co-director)

ZHAO Qing regisseerde de bekroonde documentaire g Please Remember Me (2015). Zij begon haar carrière in 1991 bij de Shanghai Media Group, waar ze een groot aantal televisiedocumentaires produceerde.