Return to Seoul

TICKETS

Dinsdag 7 maart 18:45, Studio/K - Uitverkocht
Woensdag 8 maart 18:30, Rialto De Pijp + Director and Actress Q&A - Uitverkocht
Vrijdag 10 maart 16:45, Studio/K - Uitverkocht

Tijdens een spontane reis naar haar geboorteland Zuid-Korea besluit de 25-jarige Freddie, geadopteerd en opgegroeid in Frankrijk, op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat volgt is een zoektocht naar identiteit die de sterke, jonge protagonist van rustige dorpjes naar bruisende nachtclubs leidt. In deze fragmentarische vertelling, die zich afspeelt in een periode van acht jaar, neemt Freddie’s leven onverwachte wendingen die haar doen bevragen wie ze dacht dat ze was, en wie ze kan worden.  

Na in 2017 de Jury Award voor zijn film Diamond Island te hebben gewonnen, keert regisseur Davy CHOU terug naar CinemAsia. Met Return to Seoul weet Chou alle sentimentele valkuilen vakkundig te vermijden. Door op ingenieuze wijze met Freddie’s krachtige, onvoorspelbare karakter te spelen, creëert hij een filmisch hoogstandje. Return to Seoul is een gedurfde zoektocht naar zingeving en stabiliteit in de existentiële achtbaan die het leven heet.

 

Hoogt in Bieb Neude Utrecht
De opening van CinemAsia Film Festival wordt meegevierd door Hoogt. De openingsfilm Return to Seoul van de Frans-Cambodjaanse filmmaker Davy Chou wordt tegelijkertijd vertoond in Studio/K in Amsterdam en bij Hoogt in Bieb Neude in Utrecht

Dinsdag 7 maart 20:45, Bieb Neude Utrecht
Jaar:
2022
Regisseur:
Davy CHOU
Cast:
PARK Ji-min, OH Kwang-rok, Guka HAN
Country:
France, Germany, Belgium, Cambodia, South Korea, Qatar
Taal:
French, Korean, English
Ondertiteling:
English
Duration:
119'

Davy Chou

Davy CHOU is een Frans-Cambodjaanse regisseur en producer. Hij woont en werkt in Parijs en Phnom Penh. Zijn eerste speelfilm Diamond Island (2016) werd bekroond met de SACD prijs tijdens de Cannes’ Critics’ Week.