Stone Turtle

TICKETS

Wednesday 8 March 19:30, Studio/K + Actrice Q&A
Friday 10 March 21:45, Rialto VU
Saturday 11 March 20:45, Studio/K

 

Zahara, een staatloze vluchteling, woont met haar jonge nichtje op een afgelegen eilandje in Maleisië, waar ze de kost verdient met het verkopen van schildpadeieren. Dan loopt ze Samad, een mysterieuze universitair onderzoeker met een bovenmatige interesse in lederschildpadden, tegen het lijf. Als hij Zahara een smak geld aanbiedt in ruil voor een tour van het eiland, raken de twee verstrikt in een web van leugens en intriges, met alle bloederige gevolgen van dien…

 

Groundhog Daymeets-Maleisische folkore in WOO Ming Jin’s feministische wraakthriller. 

Stone Turtle ging in première op het 75e Filmfestival van Locarno en is de eerste Maleisische film die er ooit werd vertoond.

De vertoningen van Stone Turtle worden voorafgegaan door de korte film Hantu, geregisseerd door Kim KOKOSKY DEFORCHAUX. Lies, een Indische weduwe, slijt haar oude dag in haar flatje, dagelijks bellend met haar zoon die ze niet wil belasten met de demonen uit het verleden die ze elke nacht moet trotseren.

Jaar:
2022
Regisseur:
WOO Ming Jin
Cast:
Asmara Abigail Bront PALARAE Samara KENZO
Land:
Malaysia, Indonesia
Lengte:
91'
Taal:
Malay, Indonesian, Mandarin
Ondertiteling:
English
Awards:
FIPRESCI Prize, Locarno Film Festival

WOO Ming Jin

Maleisische New Wave-pionier WOO Ming Jin is de eerste Maleisische regisseur wiens werk op de  filmfestivals van Cannes, Berlijn en Venetië werd vertoond.