Tatsumi

TICKETS

Dinsdag 7 maart 19:00, Rialto De Pijp
Donderdag 9 maart 21:40, Studio/K
Zaterdag 11 maart 12:00, Rialto VU

Tatsumi viert het leven en werk van wijlen mangaka TATSUMI Yoshihiro. In het naoorlogse bezette Japan  ontwikkelt Tatsumi zich al jong als professioneel tekenaar en weet hij met zijn talent zijn familie te onderhouden. Ondanks zijn gestage succes begint Tatsumi zich af te vragen waarom hij en andere Japanse striptekenaars alleen schattige en speelse kinderverhalen op papier zetten. Hij introduceert het gekiga genre, waarin hij met een donkerdere stijl volwassen thema’s, zoals de moeilijkheden van het leven, aankaart.

De eerste animatiefilm van de veelgeprezen regisseur Eric KHOO is gebaseerd op Tatsumi’s manga-memoire A Drifting Life. Verweven met Tatsumi’s levensverhaal zijn vijf korte verhalen uit zijn oeuvre, prachtig geanimeerd in de stijl van Tatsumi’s mangastrips, tot leven komen. Khoo’s film is een ontroerend portret van een kunstenaar en een liefdevol eerbetoon aan een uniek mens.

Jaar:
2011
Regisseur:
Eric KHOO
Cast:
BESSHO Tetsuya TATSUMI Yoshihiro
Land:
Singapore
Lengte:
96'
Taal:
Japanese
Ondertiteling:
English
Awards:
Asian Film Award - Special Mention, Tokyo International Film Festival

Eric KHOO

Eric KHOO is een Singaporese regisseur en producent. Zijn tweede speelfilm 12 Storeys (1997) was de eerste Singaporese film die op het Cannes Film Festival werd vertoond.