The Abandoned 查無此心

TICKETS

Zaterdag 11 maart 12:15, Studio/K - Uitverkocht
Zondag 12 maart 19:00, Rialto VU

Bij een buitenwijk in Taipei wordt op oudejaarsavond het verminkte lichaam van een Thaise gastarbeider gevonden. Haar hart is zorgvuldig verwijderd door een mysterieuze seriemoordenaar die ongedocumenteerde arbeidsmigranten als doelwit heeft. Doorgewinterde rechercheur Wu Jie—zelf in de rouw om haar geliefde—wordt gedwongen om samen te werken met de louche arbeidsmakelaar You-sheng om de moordenaar op te sporen. Deze zoektocht confronteert haar met een scala aan onuitgesproken geheimen van de stad en het gemarginaliseerde bestaan dat vele van haar inwoners leiden.

 

The Abandoned is een intrigerende mix van misdaaddrama en emotionele tragedie. 

In zijn tweede speelfilm laat regisseur TSENG Ying-ting gruwelijke moorden fungeren als vertrekpunt naar de pijn van het achterblijven en de diepe wanhoop die persoonlijk verlies met zich meebrengt. Hoofdrolspeelster Ning CHANG, genomineerd voor een Golden Horse Award, draagt deze gelaagde thriller die zich afspeelt in de donkere straten en het expressieve geluidslandschap van stedelijk Taiwan.

Jaar:
2022
Regisseur:
TSENG Ying-ting
Cast:
Ning CHANG, Ethan JUAN
Country:
Taiwan
Duration:
128'
Taal:
Mandarin, Thai
Ondertiteling:
English

TSENG Ying-ting

TSENG Ying-ting studeerde af met een masterdiploma in filmmaken aan de National Taiwan University of Arts. Zijn speelfilmdebuut, The Last Verse (2017), ging in première op het Busan International Film Festival.