The Exiles

TICKETS

Vrijdag 10 maart 18:30, Rialto VU + Panel
Zaterdag 11 maart 14:00, Rialto VU + Director Q&A
Zondag 12 maart 11:45, Studio/K + Director Q&A - Uitverkocht

Toen Soeharto in 1965 aan de macht kwam in Indonesië, was een van zijn meest ingrijpende acties een massale zuivering van leden van de Indonesische Communistische Partij (PKI). Duizenden mensen kwamen om het leven en een groot aantal inwoners werd verbannen. Eenendertig jaar later is zijn invloed nog steeds merkbaar in de maatschappij. Deze doorwrochte documentaire vertelt het verhaal van voormalige PKI-leden die naar Europa zijn gevlucht en daar een nieuw leven hebben opgebouwd. De documentaire laat zien hoe deze ontheemden met hun trauma’s uit het verleden leven.

The Exiles verweeft op behendige wijze archiefmateriaal met nieuwe interviews, en presteert het om de gecompliceerde geschiedenis van een natie op persoonlijke wijze aan het licht te brengen. Gefilmd in Nederland, Tsjechië, Zweden, Duitsland en Indonesië, herinnert de film ons er aan hoe geschiedenis van generatie op generatie wordt overgedragen, en hoe lastig het kan zijn verhalen uit een steeds verder weg liggend verleden te vertellen.

Jaar:
2022
Regisseur:
Lola AMARIA
Cast:
Hartoni UBES Waruno MAHDI Kartaprawira Sarmadji Tom IJAS
Land:
Indonesia
Lengte:
121'
Taal:
Indonesian, English
Ondertiteling:
English
Awards:
Best Film, Jogja-NETPAC Asian Film Festival - Indonesian Screen Awards

Lola AMARIA

Lola AMARIA is een Indonesische actrice en regisseur. Haar eerste speelfilm Betina (2006) won de NETPAC Award op het Jogja-NETPAC Asian Film Festival. The Exiles is haar documentaire-regie debuut.