The Narrow Road 窄路微塵

TICKETS

Zaterdag 11 maart 16:15, Studio/K
Zondag 12 maart 16:30, Rialto VU

Chak, een man van middelbare leeftijd die in zijn eentje een schoonmaakbedrijfje runt, wordt hard getroffen door de COVID-19-pandemie. Hoewel hij vaste klanten heeft, verdient hij niet genoeg om zichzelf en zijn bejaarde moeder te onderhouden. Als zijn buurvrouw Candy, een jonge alleenstaande moeder, bij hem aanklopt op zoek naar steun, neemt Chak haar met enige terughoudendheid in huis. Wat zich ontvouwt is een teder verhaal over zorg en een bijzondere vriendschap tussen twee mensen die aan de rand van de samenleving staan.

 

The Narrow Road vindt schoonheid en oprechtheid in een eenvoudig verhaal over de arbeidersklasse die zich door de pandemie heen worstelt. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een uitgekauwd thema, maar regisseur LAM Sum weet op aangrijpende wijze de vreugde en frustratie van het leven in onzekere tijden af te schilderen. LAM Sum’s zelfverzekerde regiedebuut markeert de opkomst van een jonge generatie Hongkongse filmmakers met een scherp oog voor de kleine verhalen van de samenleving.

Jaar:
2022
Regisseur:
LAM Sum
Cast:
Dayo WONG Stephy TANG Louis CHEUNG Kai Chung Ivana WONG LIN Min Chen
Land:
Hong Kong
Lengte:
115'
Taal:
Cantonese, Japanese
Ondertiteling:
English
Awards:
Best Original Film Score, 59th Golden Horse Awards

LAM Sum

LAM Sum is een onafhankelijke filmmaker wiens werk zich richt op sociale kwesties in, en de alledaagse, lokale bewoners van, Hong Kong. The Narrow Road is zijn tweede speelfilm.