Where the Wind Blows 風再起時

TICKETS

Zondag 12 maart 18:45, Studio/K - Uitverkocht
Zondag 12 maart 18:45, Rialto De Pijp - Uitverkocht

In het Hongkong van de jaren zestig is de onderwereld aan de macht: criminele triades heersen over de stad en overal breken rellen uit. Lui Lok en Nam Kong, twee ambitieuze rechercheurs, zijn vastbesloten om de orde te herstellen. Hun goede intenties krijgen gaandeweg echter een corrupte keerzijde. De film, uitgesmeerd over vier decennia na Tweede Wereldoorlog, laat zien hoe de vriendschap en rivaliteit tussen twee mannen de loop van de geschiedenis heeft veranderd. 

Where the Wind Blows is Philip YUNG’s langverwachte vervolg op zijn bekroonde misdaaddrama Port of Call (2015). Losjes gebaseerd op de opkomst en ondergang van Hong Kong’s “Four Great Sergeants”, is Yung’s nieuwe film een zelfverzekerde mix van verschillende genres; het is een gangsterfilm, misdaadverhaal, musical en historisch epos (en meer!) in één. Met in de hoofdrollen de Hongkongse supersterren Aaron KWOK en Tony LEUNG, die voor het eerst samen op het witte doek schitteren, is Where the Wind Blows een groots saga over macht en corruptie dat zich ontvouwt in  oogverblindende feestzalen en kogelregens.

Jaar:
2022
Regisseur:
Philip YUNG
Cast:
Aaron KWOK Tony LEUNG DU Juan
Country:
Hong Kong
Duration:
144'
Taal:
Cantonese, English
Ondertiteling:
English

Philip YUNG

Philip YUNG is een regisseur en scenarioschrijver uit Hongkong. Zijn film Port of Call (2015) was de slotfilm  van het 39e Hong Kong International Film Festival.