FilmLAB Talent in focus

Een van de doelstellingen van CinemAsia FilmLAB is het stimuleren van de zichtbaarheid van Nederlands- en Europees-Aziatisch filmtalent achter en voor de camera. CinemAsia FilmLAB helpt deelnemers op verschillende manieren om aandacht te krijgen van de Nederlandse filmindustrie. Dit gebeurt zowel via marketing als distributie.

Distributie

De FilmLAB films beleven hun wereldpremière en nationale première tijdens het CinemAsia Film Festival. Verdere distributie van de films gebeurt met de hulp van de FilmLAB-producenten en de deelnemers. De FilmLAB-producenten streven ernaar de zichtbaarheid van de deelnemers te verbeteren en hen te leren hoe de distributiestrategie kan worden ontwikkeld.

Via de FilmLAB-producenten

De FilmLAB-producers zoeken contact met Nederlandse mediapartners die de films online of op televisie kunnen vertonen. In eerste instantie ligt de focus op regionale mediapartners zoals AT5 en NH media.De komende jaren wordt dit uitgebreid met nationale mediapartners (zoals publieke omroeporganisaties VPRO DORST of NTR).

Via FilmLAB Deelnemers

Tijdens de Distributieworkshop leren de deelnemers van FilmLAB hoe ze een festivalstrategie voor hun korte films kunnen ontwikkelen. Ze leren hoe ze hun films kunnen analyseren, hoe ze hun films kunnen indelen in genres en doelgroepen. En welke informatie en materialen ze nodig hebben voor een goede distributie van hun korte film. Deelnemers aan eerdere edities van FilmLAB hebben al van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun FilmLAB-films te verspreiden.

De FilmLAB-films van 2017 zijn vertoond:

  • Asian Film Festival Berlin
  • Balinale, Bali International Film Festival
  • Film By the Sea
  • Shortcutz festival
  • Oniros Film Festival, Italy

COPYRIGHT CINEMASIA FILM FESTIVAL. 2018. ALL RIGHTS RESERVED.

© Cinemasia Film Festival 2019