Haider Hussain

Haider Hussain

Mag ik mij even voorstellen

Hi! Mijn naam is Haider Hussain. Ik ben een 27-jarige filmmaker uit India. Ik heb een gemengde culturele achtergrond: mijn moeder is Duits en mijn vader is Kashmiri-Indiaas. Ik groeide op in een van ’s werelds grootste steden, New Delhi. Door mijn gemengde culturele afkomst voelt het alsof ik zowel overal als nergens thuis hoor. Mijn fascinatie voor het heelal en het universum, gecombineerd met de pragmatische insteek van de Indiase middenklasse leidde mij er toe om in Nederland lucht en ruimtevaart te gaan studeren.

Een zenuwschokkende cocktail van toegang tot snel internet en adolescent liefdesverdriet zorgde er echter voor dat ik nieuwe liefde ontwikkelde: film. Zodoende ontstond nóg een tweetal conflicterende identiteiten. Kunst of wetenschap. De waarheid is dat het twee complementaire onderdelen zijn van een groter geheel. Misschien toonde het filmmakerschap mij een weg om deze waarheid te doorleven. Mijn eerste film producties waren vooral videoclips, een vorm van film die ik nog steeds hoog in het vaandel heb staan. Een verhaal vertellen door middel van enkel visuele elementen heeft me altijd aangesproken.

Ik ben momenteel het hoofd bij Skopei Films, een productiebedrijf in Delft. In mijn vrij tijd maak ik korte films, documentaires en videoclips.

Contact

haider@skopei.com
Vimeo

Haider’s vlog

Introductie