Ingrid Guldenaar

Ingrid Guldenaar

Mag ik mij even voorstellen

Vrienden sprekent liefkozend over ‘Guldenaar eten maar!’ Daar blijkt dus mijn voorliefde voor het culinaire uit. Mijn voorkeur gaat uit naar de soms ingewikkelde Kantonees Chinese keuken. Ik hou van de technieken, de structuren, de zachte smaken en de ultieme combinatie van varkensvlees en knoflook. Al dit lekkers kook ik het liefst zelf in mijn keuken in de Amsterdamse Pijp.

Sinds 2008 ben ik editor bij Nieuwsuur en NOS Journaal en doe daarbij nog wel eens een los festival of een zakelijk evenement. Zeker voor het nieuwsgedeelte van mijn werk moet je ‘ab-so-luut’ stressbestendig zijn. Gelukkig ben ik gezegend met een hoge ongevoeligheid voor stress. Behalve wanneer ik moet spreken voor publiek. Dus wordt nog een uitdaging tijdens dit project.

Ter inspiratie bezoek ik door het jaar heen verschillende filmfestivals: IDFA, CineDans, World Cinema Amsterdam en CinemAsia. Diepgang probeer ik te vinden via boeken, tentoonstellingen, films, muziek en wandelingen in de natuur.

Om te ontspannen ga ik graag op reis naar onbekende oorden. Dat kan zo ver zijn als China en zo dichtbij als Den Oever. Bij de laatste locatie ga ik dan wel weer op zoek naar de stilste plek met onze oude camper. Dichter bij huis wil ik om te relaxen nog wel eens een etentje geven.

Contact

LinkedIn
Instagram

Ingrid’s vlog


Mijn verwachtingen van CinemAsia FilmLAB