Maine Galvez

Maine Galvez

Mag ik mij even voorstellen

Ik ben altijd een fan van film geweest, maar onderdeel worden van de film industry voelde niet aannemelijk voor mijn jongere zelf. Het kwam nooit in me op, tot een zeker nacht in Manila tijdens het Japan Film Festival 2016. Ik bleef na de laatse screening om een gesprek bij te wonen van regisseur Masato Harada over zijn historische film ‘Kakekomi’. Die avond ben ik vertrokken met het idee om filmregisseur te worden, wanneer ik met pensioen ga, En wanneer ik voldoende geld heb opgespaard en wijsheid heb vergaard die regisseur Harada leek te bezitten toen hij sprak over zijn film. Na mijn verhuizing naar Nederland voelde ik een sterke neiging om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met dat plan voor mijn pensioen. Ik realiseerde me dat ik wellicht niet genoeg geld en wijsheid bezit op dit moment, maar ik heb wel de passie, het enthousiasme en rauwe ervaring en emoties die wellicht vervagen als ik er te lang mee wacht. Ik heb verhalen gedeeld op verschillende manieren, door middel van foto’s, blogs, status updates, instagram stores. En geloof het of niet, door gesprekken met anderen. Dus waarom zou ik een paar decennia moeten wachten om films te maken en verhalen te vertellen.

Voordat ik naar Nederland kwam, dacht ik dat ik de Fillipijnen zou vertegenwoordigen bij de meeste mensen die ik tegenkom. Maar nu blijkt dat ik soms ook ‘die aziaat’ ben en niet alleen ‘die filipino’ . Het is best een grote verantwoordelijkheid om een geheel continent te moeten vertegenwoordigen, maar ook een eer. Maar ik heb dus een hoop werk te doen. Op dit moment wil ik verhalen schrijven die de contrasten tussen verschillende culturelen belichten, de verhalen die culturele verschillen vieren, maar niet een oogje dichtknijpen voor sociale problemen die gedeeld dienen te worden. Ik wil ook bijdragen aan het verrijken van de algemene kennis in de Nederlandse maatschappij over Azie door films te maken die een diversitieit aan personages, talen, gewoontjes en gebruiken laten zien die onbekend zijn bij velen. Hoi iedereen, Ik ben Maine uit de Fillipijnen.

Ik heb een bachelor in Accounting gedaan en heb als operations manager gewerkt voor een IT bedrijf. Nu werk ik als een chefs assistent in Groningen.

Contact

charmagalvez@gmail.com
wandererstales.com
LinkedIn
Facebook
Instagram

Maine’s vlog

Introductie