Jury Award

Het COMPETITIE programma van CinemAsia Film Festival stelt een nieuwe garde filmmakers centraal. Filmmakers met een duidelijke artistieke en cinematografische signatuur. Samen laten zij de rijkdom aan thema’s en genres van de Aziatische film zien. De films reflecteren een complexe caleidoscoop van culturele, sociale en politieke karakteristieken uit de regio. 

Het COMPETITIE programma wordt beoordeeld door een driekoppige internationale jury. Tijdens de slotceremonie op 15 mei zal de winnaar van de juryprijs bekend worden gemaakt. De jury bestaat uit Wang Xiaoshuai, Isabel Arrate Fernandez en Emile Fallaux.

De films in COMPETITIE dit jaar zijn:

HAND ROLLED CIGARETTE (Hong Kong 2020) van Chan Kin Long
YUNI (Indonesië, Singapore, Frankrijk, Australië 2021) van Kamila Andini
WHITE BUILDING (Cambodja, Frankrijk, China, Qatar 2021) van Kavich Neang
MISSING (Japan, Zuid-Korea 2021) van Shinzo Katayama
ALONERS (Zuid-Korea 2021) van Hong Sung-Eun
TASTE (Vietnam, Singapore, Frankrijk, Thailand, Duitsland 2021) van Lê Bảo
RIPPLES OF LIFE (China 2021) van Wei Shujun
WHETHER THE WEATHER IS FINE (Filipijnen, Frankrijk, Singapore, Indonesië, Duitsland, Qatar 2021) van Carlo Francisco Manatad

 

JURY


Wang Xiaoshuai werd geboren in 1966 en studeerde af aan de Beijing Film Academy. Op 27-jarige leeftijd ontpopte hij zich als een van de belangrijkste regisseurs van de zesde generatie met zijn debuutfilm THE DAYS (1993). Wangs werk werd in totaal vier keer geselecteerd voor het filmfestival van Cannes, drie keer voor de Berlinale en draaide eveneens op festivals als Venetië en San Sebastian. Zijn laatste film, SO LONG, MY SON (2019), won op het 69e Internationale Filmfestival van Berlijn zowel een Zilveren Beer voor beste acteur als beste actrice.

 

Isabel Arrate Fernandez is sinds 2002 manager van het IDFA Bertha Fonds (voorheen bekend als het Jan Vrijman Fonds). Ze heeft een MA in Film Studies van de Universiteit van Amsterdam en werkte in festivalproductie, -programmering en filmfinanciering voordat ze bij IDFA terechtkwam. In vijftien jaar tijd heeft het IDFA Bertha Fund zich ontwikkeld tot een internationaal gerenommeerde instelling met een breed netwerk dat meer dan 500 documentaireprojecten en filmorganisaties ondersteunt in Afrika, Azië, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

 

Emile Fallaux is journalist, voormalig hoofdredacteur van Vrij Nederland en de voormalig directeur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Daarnaast was hij hoofdredacteur en programmamaker voor de VPRO, en correspondent en documentairemaker in New York. Fallaux heeft meerdere belangrijke bestuursfuncties in de culturele sector vervuld, waaronder bij het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en Prins Claus Fonds.