Featured Video Play Icon

A Man Called Ahok

A Man Called Ahok


Dates & Tickets

Woensdag 4 maart 19:15 – Studio/K SK3 TICKETS + DINER
Donderdag 5 maart 16:45 – Studio/K SK1 TICKETS + DINER

World premiere

Region

Indonesia

Language

Indonesian

Subtitles

English

Length

1h 42

Director

Putrama TUTA

A Man Called Ahok

Gebaseerd op de jonge jaren van een van de meest invloedrijke figuren uit de Indonesische politiek, toont A Man Called Ahok de politieke roots van de voormalige gouverneur van Jakarta. Hoewel de film de controversiële positie van Ahok in de maatschappij van Indonesië erkent – inclusief zijn gevangenschap – richt regisseur Putrama TUTA zich liever op de tumultueuze haat-liefdeverhouding tussen Ahok en zijn vader Kim Nam, die werkzaam is als tauke (“grote baas”) van een mijnbedrijf. Kim Nam heeft hoge verwachtingen voor zijn zoon die het leven op het Indonesische eiland Belitung moet verbeteren. Maar nadat Kin Nam van corruptie beschuldigd wordt, begint Ahok te twijfelen of hij in de voetsporen van zijn vader moet treden.

A Man Called Ahok biedt een intieme inkijk in de privéomstandigheden die invloed hebben gehad op Ahoks politieke oriëntatie. Deze speciale internationale versie van de film gaat in wereldpremière op de dertiende editie van CinemAsia Film Festival.

Director

Putrama TUTA is een Indonesische regisseur en producent. Hij staat bekend om Catatan Harian Si Boy (Boy’s Diary, 2011), de eerste speelfilm van zijn productiemaatschappij 700 Pictures. TUTA studeerde cinematografie aan the Centre for Film & Television Education. A Man Called Ahok (2018) is de eerste biografiefilm die de box office top 10 van Indonesië heeft gehaald. Daarnaast sleepte de film veertien nominaties en vijf filmprijzen in de wacht. TUTA won de prijs voor Beste Regie op de Indonesian Box Office Movie Awards 2019. 


Film Programme 2020 - Programme schedule