Featured Video Play Icon

Balloon 气球

Balloon 气球


Dates & Tickets

Zaterdag 7 maart 12:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Zondag 8 maart 12:30 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Amsterdam premiere

Region

China

Language

Tibetian

Subtitles

English

Length

1h 42

Director

Pema TSEDEN

Balloon

In het paarseizoen draait de Tibetaanse plattelandseconomie om de uitwisseling van rammen en ooien. Ondertussen kampen de burgers met hun eigen seksualiteit in een maatschappij die gevangen zit tussen moderne en traditionele waardes. Daarom zijn de praktische consequenties zo voelbaar wanneer twee jongetjes de condooms van hun ouders, vader Dargye (Jinpa) en moeder Drolkar (Sonam WANGMO), opblazen: nu heeft de familie geen contraceptie meer.

China heeft onlangs de eenkindpolitiek ingesteld, wat het stichten van grotere gezinnen nadrukkelijk verbiedt. Wanneer Drolkar alsnog zwanger wordt van haar vierde, staat haar breekbare familiesysteem op instorten. Het morele dilemma is wat te doen met het ongeboren kind. Kiest ze voor de wet of voor de Boeddhistische tradities in dit bedachtzame en vertederende drama van Tibetaanse meesterregisseur Pema TSEDEN?

Director

Pema TSEDEN (1969, China) is een Tibetaanse regisseur en scenarist met Chinees burgerschap. Hij studeerde af aan de Noordwest Minzu Universiteit en vervolgde zijn leertraject aan de filmacademie van Peking. Hij is een lid van de China Film Directors’ Guild, de China Film Association en de Chinese Film Literature Association. Hij publiceerde meer dan vijftig boeken in zowel het Chinese als Tibetaanse taalgebied. Hij wordt beschouwd als een van de voornaamste personen in de Tibetaanse filmwereld en heeft meerdere prijzen gewonnen in Venetië, Tokio, New York, Shanghai en Taiwan. Hij staat bekend om The Silent Holy Stones (2002), Soul Searching (2007), Tharlo (2015), en Jinpa (2018).


Film Programme 2020 - Programme schedule