Featured Video Play Icon

Bumi Manusia

Bumi Manusia


Dates & Tickets

Sat 7 March 11:15 – Studio/K SK1 TICKETS
Sun 8 March 11:45 – Studio/K SK1 TICKETS

European premiere

Region

Indonesia

Language

Indonesian

Subtitles

English

Length

3h 01

Director

Hanung BRAMANTYO

Bumi Manusia

Deze bewerking van de gelijknamige baanbrekende, historische roman van Pramoedya Ananta Toer is een onstuimig liefdesverhaal tussen volbloeds Javaanse edelman Minke (Iqbaal RAMADHAN) en gemengde “Indo” Annelies Mellema (Mawar DE JONGH) die het 20ste-eeuws Nederlands koloniale dogma moeten bevechten om de validiteit van hun relatie te bewijzen. Hun interraciale relatie wordt in twijfel getrokken, omdat het Islamitische huwelijk tussen Minke en Annelies niet geldig is onder de Nederlandse wet.

Regisseur Hanung BRAMANTYO gebruikt realistische, historische kostuums en beeldschone locaties om dit romantische saga te verbeelden. De oogstrelende beelden staan in schril contrast met de gecompliceerde en onrechtvaardige sociale hiërarchie, dat in het tijdperk van Nederlandse kolonisatie bepaald werd door de hoeveel Europees bloed die door je aderen loopt. 

Director

Hanung BRAMANTYO is een Indonesische regisseur die bekend staat om The Verses of Love (2008) en Soekarno (2013). Hij werkt binnen verschillende genres, van tienerromances tot religieuze drama’s. The Verses of Love was een kritisch en commercieel succes en heeft de weg vrijgemaakt voor een nieuwe golf Islamitische films uit Indonesië. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder twee Citra Awards voor Beste Regie op het Indonesian Film Festival. 


Film Programme 2020 - Programme schedule