Featured Video Play Icon

Detention 返校

Detention 返校


Dates & Tickets

Donderdag 5 March 21:45 – Studio/K SK1 TICKETS + DINER
Zaterdag 7 March 21:40 – Studio/K SK3 TICKETS

Amsterdam premiere

Region

Taiwan

Language

Mandarin

Subtitles

English

Length

1h 43

Director

John HSU

Detention

Detention is een ongebruikelijke historische film over het Taiwanese leven tijdens de Chinese staat van beleg. Het is een broeierige psychologische horror, gebaseerd op een populair videospel dat zich grotendeels in een verlaten schoolgebouw afspeelt. Scenarist en regisseur John HSU (winnaar van twee Golden Horse Awards voor Beste Scenario en Beste Regie) gebruikt verontrustende horrorelementen om te illustreren hoe schrikwekkend de Chinese bezetting is geweest voor Taiwanese burgers, die bijvoorbeeld vele soorten boeken niet meer mochten lezen of verspreiden.

Het onderliggende trauma in deze horror komt van een illegaal boekclubje dat is opgepakt en gemarteld door de Chinese bevelhebbers. Tijdens een nachtmerrieachtige nacht gaat Fang Ray Shin (Gingle WANG) op zoek naar het bloederige geheim achter de verdwijning van haar rebellerende studievrienden.

 

SPECIAL GEUST aanwezig: Aileen LI, producent.

Director

John HSU is een scenarist en regisseur met een bijzondere interesse in nieuwe media, digitale cultuur, videospellen en cinema. Hij is een mede-oprichter van AFK PL@YERS, de grootste Machima-productiemaatschappij van Tawai, en baseerde zijn filmdebuut Detention (2019) op een populaire Taiwanees videospel.


Film Programme 2020 - Programme schedule