Dolly Kitty and Those Twinkling Stars

Dolly Kitty and Those Twinkling Stars


Dates & Tickets

Vrijdag 6 maart 21:30 – Rialto Bovenzaal TICKETS
Zaterdag 7 maart 14:00 – Rialto Bovenzaal TICKETS

Nederlandse première

Regio

India

Taal

Hindi

Ondertitels

Engels

Speelduur

2h 10

Regisseur

Alankrita SHRIVASTAVA

Dolly Kitty and Those Twinkling Stars

Een liefdevol gezin, een hardwerkende man en een prachtig nieuw appartement in New Delhi; Dolly (Konkona SENSHARMA) lijkt het allemaal voor elkaar te hebben. Ondertussen verhuist haar nicht Kaajal (Bhumi PEDNEKAR) naar de grote stad om haar geluk ook te beproeven. Ze vindt weliswaar een baan, maar dan wel in een callcenter als romantisch gesprekspartner voor de eenzame mannen aan de andere kant van de lijn. Het voelt voor beide vrouwen, ooit zo hecht als zussen, alsof er iets ontbreekt in hun leven.

Indiase scenarist en regisseur Alankrita SHRIVASTAVA (winnaar van de CinemAsia Audience Award in 2016 voor haar vorige hitfilm Lipstick Under My Burkha, 2016) verbeeldt op scherpe wijze hoe deze vrouwen in archetypische vrouwenrollen van een patriarchale maatschappij worden gedrukt. Deze baldadige, opzwepende en steeds weer verrassende komedie laat zien wat er gebeurt wanneer vrouwen zich weigeren te gedragen zoals de maatschappij van hen verwacht.

Director

 

Alankrita SHRIVASTAVA is een prijswinnende regisseur uit Mumbai, India, die zich specialiseert in films over het bewogen leven van vrouwen. Haar tweede speelfilm Lipstick Under My Burkha (2016) leverde haar in 2016 de CinemAsia Audience Award op, maar was in eigen land verboden omdat het een te opzwepende verbeelding van rebelse vrouwen was. Al geniet SHRIVASTAVA nog steeds succes als een van de meest voorname regisseurs uit India. Ze is co-scenarist en -regisseur van de populaire en met lovende kritieken ontvangen Amazon Prime Original-serie Made in Heaven (2019). Dolly Kitty And Those Twinkling Stars is haar derde speelfilm.


Film Programme 2020 - Programme schedule